Dilluns, 23 maig 2022

Espanya no reconeixerà Kosovo, però admetrà els seus esportistes

La polèmica amb el COI finalitza després que Josep Borrell hagi comunicat la intenció del govern espanyol de facilitar visats als esportistes kosovars

|

El govern espanyol ha volgut tancar la polèmica generada arran de l’amenaça del Comitè Olímpic Internacional (COI) de demanar un “boicot” a la celebració d’esdeveniments esportius a Espanya si l’Estat no reconeixia la independència de Kosovo, declarada el 2008.

El Ministre d’Exteriors estatal, Josep Borell, ha enviat una carta al COI acceptant la participació dels esportistes kosovars en els futurs tornejos internacionals que s’hagin de celebrar en territori espanyol. Això sí, sense variar en la posició de no reconèixer Kosovo com una República sobirana.

“El govern d’Espanya proporcionarà a les delegacions esportives de Kosovo que competeixin a Espanya el corresponent visat i se’ls autoritzarà a l’ús de símbols nacionals propis, himne i bandera, d’acord amb el protocol olímpic”, sentencia el comunicat conjunt emès pel COI i el govern estatal.

D’altra banda, l’Estat seguirà negant la independència del país balcànic: “Les autoritats espanyoles han facilitat en tot moment, i seguiran facilitant, fórmules de participació d’esportistes representants del Comitè olímpic kosovar en esdeveniments esportius organitzats pel Comitè Olímpic Internacional, sense que això suposo cap variació en la posició espanyola de no reconeixement de la independència del territori de Kosovo”.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,320SeguidorsSeguir

Opinió