Setmanari digtal i esportiu

Dimarts, 28 de març del 2023

La RFEF impulsa un model nou per la competició femenina

L'entitat vol crear una lliga amb dues divisions, Elit i Promeses, independents de l'actual Lliga Iberdrola

|

- Publicitat -

La competició femenina de futbol pot canviar completament de cara a la temporada vinent. La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha aprovat la creació d’un nou model que tindrà dues divisions: la Divisió d’Elit i la Divisió Promeses. La Divisió d’Elit disposarà d’un mínim de 8 i un màxim de 16 equips amb format anual, igual que l’actual Lliga Iberdrola. D’altra banda, a la Divisió Promeses hi haurà entre 8 i 20 equips, ampliable a 32, i es disputarà en dues fases. La primera amb dos grups territorials i la segona d’ascensos i descensos amb model de play off o lligueta de proximitat.

Segons ha explicat Andreu Camps, secretari general de la RFEF, el model ha estat dissenyat a partir de les competicions anglesa, alemanya i australiana: “Hem analitzat tots aquests models i creiem que estem en condicions de liderar a nivell europeu un model de competicions en futbol femení. Això implica una aposta clara pel futbol base”. A banda de la creació d’una nova lliga, l’entitat ha pres aquesta decisió amb tres objectius més que s’engloben dins del Pla Estratègic de Futbol Femení. D’una banda, millorar la preparació de les seleccions espanyoles per assolir “els màxims èxits”, de manera que es fixarà un nombre mínim de futbolistes procedents de la base de cada club. D’altra banda, aconseguir que en un termini de 6 anys el futbol sigui l’esport més practicat entre les nenes de fins a 14 anys. I, finalment, professionalitzar les jugadores d’èlit mitjançant un suport econòmic pels clubs que apostin per equips de noies i un nombre mínim de futbolistes que hauran de tenir un contracte laboral en cada una de les divisions.

Publicitat

D’aquesta manera, els clubs hauran d’escollir entre l’actual Lliga Iberdrola i la nova Divisió d’Èlit, que serà la que donarà accés a les competicions internacionals de la UEFA. “La Lliga Iberdrola podrà existir. No traiem una competició per una altra, creem un model de competició nou. Els clubs s’inscriuran voluntàriament. És un desig que Iberdrola sigui el patrocinador titular de la competició oficial”, ha explicat Camps, picant l’ullet a Iberdrola. La reforma ja ha estat aprovada pel Comitè de Futbol Femení i per la Comissió de Presidents de Federacions Autonòmiques, de manera que només li faltarà el vistiplau a l’assamblea extraordinària convocada per mitjans d’abril.

 

 

 

 

 

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,271SeguidorsSeguir