Dijous, 9 desembre 2021

El Barça nega haver pressionat Betevé per suspendre ‘La Sotana’

El club creu en la llibertat d'expressió periodística, però critica que s'utilitzi l'humor per "imputar a algú un delicte"

|

El Barça prefereix no entrar a valorar la suspensió del programa humorístic La Sotanaque fins la setmana passada s’emetia a través de la ràdio de Betevé i de la qual se n’ha generat una gran polèmica per les reaccions d’institucions esportives i, fins i tot, polítiques. En les darreres setmanes, el programa ha estat notícia per la intervenció directa del club blaugrana i el seu rival ciutadà, l’Espanyol, després d’una nadala dedicada a Josep Maria Bartomeu -de la qual el Barça va demanar-ne la retirada- i d’unes expressions dirigides als afeccionats pericos que l’entitat blanc-i-blava va considerar “ofensives i fora de lloc”.

El club barcelonista, però, nega haver pressionat Betevé perquè la ràdio i televisió pública retirés el programa. “El club no se sent responsable de les decisions d’una empresa, ni ha pressionat. No ho ha fet, ni farà mai una cosa com aquesta. Això forma part de l’ADN del FC Barcelona”, ha explicat el portaveu del club, Josep Vives.

El portaveu de l’entitat ha defensat la llibertat d’expressió no només dels afeccionats, sinó també dels mitjans de comunicació. “Hem subratllat el respecte ple per a la llibertat d’expressió, no només per la massa social, sinó també per a la professió periodística”, ha manifestat Vives, però ha deixat clar que aquest dret fonamental no pot anar “en detriment d’un altre, com el cas d’una expressió feta en algun moment determinat a qui a algú, en nom de l’humor o la crítica, se li imputi un delicte”.

Preguntat per l’opinió personal del president Josep Maria Bartomeu al voltant del programa i de la nadala, el portaveu ha preferit no centrar la qüestió en la persona, sinó en el càrrec que exerceix: “No és una qüestió que s’hagi senti ofès, sinó de què encarna el president Bartomeu, que és la presidència del Barça”.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,331SeguidorsSeguir

Opinió