Dijous, 9 desembre 2021

El Barça, obert a escoltar la proposta social de referèndum per a l’adopció del llaç groc

El club blaugrana celebra que l'entitat estigui viva socialment i insta els socis responsables de la proposta a fer-la arribar pels canals establerts

|

La junta directiva del Barça celebra que el club estigui ben viu. El passat 12 de març, una cinquantena de personalitats van fer públic un manifest per tal que el Barça adopti el llaç groc en defensa dels presos polítics i en contra del judici que s’està celebrant al Tribunal Suprem per la convocatòria del referèndum d’autodeterminació de Catalunya del passat 1 d’octubre del 2017. La iniciativa, anomenada Més que un llaç, pretén que el club es plantegi la possibilitat de realitzar un referèndum entre la seva massa social per decidir si escau que l’entitat blaugrana situï el llaç groc dins la seva comunicació corporativa.

El portaveu del club, Josep Vives, tot i que ha negat que la proposta hagi arribat de manera oficial, ha obert la porta a escoltar la veu d’aquests socis en el cas que compleixin amb les vies administratives necessàries perquè la directiva pugui emprendre el debat. “El club és un espai de llibertat i debat i sempre està obert a que hi hagi un colectiu que plantegi això si segueix els canals establerts”, ha manifestat en la roda de premsa posterior a la reunió ordinària de junta celebrada aquest dilluns.

A més, Vives ha estat contundent a l’hora de reiterar la posició del club blaugrana en relació al judici i a l’empresonament dels polítics i activistes independentistes. “La postura del club respecte aquesta qüestio és molt clara. El president ho ha manifestat moltíssimes vegades. Estem absolutament en contra de la presó preventiva dels presos i preses polítiques. El club té un compromís molt clar amb aquesta presó preventiva aboslutament injusta”, ha insistit.

El manifest, que recorda que “un dels altaveus internacionals més potent que té Catalunya és el FC Barcelona”, emplaça el club barcelonista a dur a terme diverses accions “amb la finalitat que el club mostri el seu suport i a la vegada faci d’altaveu de la situació injusta que viuen els empresonats, exiliats i confinats que van promoure i defensar el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’Octubre”.

Entre aquestes accions, la campanya proposa dibuixar un llaç groc a la tercera graderia de l’estadi, just a sobre del lema ‘Més que un club’, fer visible el llaç en les rodes de premsadels portaveus de l’entitat, en les xarxes socials i en el marcador electrònic durant els partits al Camp Nou i al Palau Blaugrana, mantenir una cadira buida a la llotja amb un llaç groc al respatller -tal i com succeeix al Parlament- i promoure partits amistosos i activitatssolidàries per recaptar fons per als presos i exiliats.

Entre la cinquantena de personalitats que han engegat i signat el manifest s’hi troben els escriptors Màrius Serra i Roger Vinton, el músic Quico Pi de la Serra, el diputat al Parlament Ferran Civit, els periodistes Lu Martín i Carles Costa, el regidor de l’Ajuntament de Barcelona Jaume Ciurana i l’activista Liz Castro. Segons expliquen, el manifest el poden signar socis del club, però també afeccionats que no siguin membres de l’entitat.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,331SeguidorsSeguir

Opinió