Diumenge, 28 novembre 2021

El Terrassa retira l’equip de veterans per insults sexistes a les futbolistes del club

Els jugadors van proferir comentaris com "aneu-vos-en a fregar", "aneu-vos-en a la cuina" i "sou unes porques"

|

L’última jornada del futbol egarenc va estar marcada per una situació que, malauradament, encara afecta moltes esportistes. El partit que enfrontava el Terrassa B i el Viladecavalls -corresponent a la categoria de Segona Catalana- es va suspendre al minut 72, després que l’equip de veterans del Terrassa increpés les futbolistes amb comentaris sexistes. L’àrbitra del partit, Alexia Mayer, detalla en l’acta arbitral que alguns jugadors, mentre escalfaven pel partit de després, es van dirigir a elles “amb actitud de superioritat” i amb el següent comentari: “Sortiu ja del camp que hem de jugar nosaltres, aquest partit hauria d’estar suspès. No hauria d’estar-se jugant”.

Les jugadores i una part del públic van recriminar aquesta actitud, moment en què, tal com explica l’acta, l’equip de veterans va deixar anar insults masclistes com “aneu-vos-en a la cuina”, “aneu-vos-en a fregar”, “sou unes merdes” i “sou unes porques”. L’àrbitre va demanar la intervenció del delegat de camp per tal de poder continuar el partit, però es va desencadenar una baralla entre l’equip de veterans, diverses jugadores i entrenadors, que va tenir com a conseqüència la suspensió del duel. La reacció de les jugadores d’ambdós equips, com a protesta pels fets succeïts, va ser seure al centre del camp per impedir que els veterans poguéssin disputar el seu partit.

D’aquesta manera, després d’un dia d’anàlisi dels fets per part del club, el Terrassa ha decidit retirar de la competició l’equip de veterans. Així ho ha transmès en un comunicat, on estableix que la decisió s’ha pres “de conformitat amb el que estableix el Reglament de règim intern” en considerar que “les desqualificacions per insults masclistes són una falta molt greu”. El club egarenc també ha assegurat que continuarà treballant “avui i sempre d’una forma molt activa i enèrgica per la igualtat”.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,333SeguidorsSeguir

Opinió