Dijous, 9 desembre 2021

Els socis del Barça poden anar gratis al Camp Nou i no ho aprofiten

Des del 8 de setembre el club posa a disposició dels socis no abonats les 2.821 localitats supeses i en cap partit s'han esgotat

|

Només en un partit d’aquesta temporada s’han esgotat les 2.822 localitats gratuïtes que el FC Barcelona posa a disposició dels seus socis majors de 14 anys -i amb un mínim d’un any d’antiguitat- en cadascun dels enfrontaments al Camp Nou des del 8 de setembre. Va ser en el Barça-Reial Madrid del 28 d’octubre, en el qual va haver-hi sorteig per decidir quins socis sense abonament tindrien el privilegi d’assistir al clàssic. Aquestes localitats pertanyen als 2.822 socis abonats que han vist com el seu lloc a l’estadi blaugrana quedava temporalment suspès a causa de les sancions dictades per la Comissió de Disciplina del club després de l’operació antifrau que va tenir lloc, precisament, en el Barça-Reial Madrid del curs passat pels abonaments revenuts il·legalment.

“No tenim dades dels socis que han demanat invitacions per als partits”, va explicar ahir el portaveu del club, Josep Vives, en roda de premsa. “La proposta va costar una mica d’engegar, però té una bona acceptació. Depèn del partit, el rival, la competició, l’horari. Les variables són múltiples. Ara bé, el nombre s’anirà reduïnt en compliment de les sancions perquè no totes són iguals. Depenent de la gravetat, a mesura que s’exhaureixin els terminis les entrades s’aniran reduïnt”, va afegir. La finalització de les penalitzacions més l’alta demanda que pot haver-hi en les eliminatòries de Champions League pot provocar que per segona vegada hi hagi la necessitat de celebrar un sorteig per assignar les invitacions.

Aquest periodista, soci del Barça des de fa anys, ha entrat al Camp Nou en tots els partits d’aquest curs que les ha demanat. La pitjor localització que li han assignat ha estat al lateral de la segona graderia i la millor, en dues ocasions, a la segona graderia de tribuna. Mai li ha tocat una ubicació de primera o tercera graderia ni situada als gols.

Segons la web del club, “les invitacions s’assignaran de manera aleatòria, a través d’un sistema informàtic. Aquestes entrades seran nominals, personals i intransferibles. Els socis i sòcies agraciats que, sense previ avís, no facin ús de les seves invitacions no podran sol·licitar-ne cap més durant aquesta temporada”. La majoria de vegades que he entrat amb aquest tipus d’entrades a l’estadi blaugrana -t’obliguen a fer-ho per l’accés 4, situat al Gol Nord- m’han requerit el DNI per comprovar que coincidia el nom.

D’altra banda, en la roda de premsa Josep Vives va anunciar que el club ha aprovat l’assignació de cara a la pròxima temporada de 405 abonaments impagats als socis que n’esperen un. “Aquells que renunciïn a les localitats seran baixa a la llista d’espera”, va advertir el portaveu. En les últimes vuit temporades s’han assignat 2.766 localitats a nous llogaters. El rècord va ser el curs 2014-15, quan van donar-se 1.038 de cop. En l’actualitat, la xifra de socis culers que espera tenir un seient al jardí de Leo Messi balla entre 8.000 i 10.000.

 

 

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,331SeguidorsSeguir

Opinió