Dimecres, 8 desembre 2021

La policia espanyola requisa una senyera i una ikurriña als afeccionats del Barça al camp del Llevant

Els membres del cos estatal requisen lones inofensives i legals amb l'argument que "tenim instruccions de no deixar entrar-les"

|

Els desplaçament del Barça no acostumen a ser agradables per als seus afeccionats. I encara menys si aquests seguidors culers decideixen accedir als estadis amb les banderes pròpies de l’afecció blaugrana. Alguns d’ells deixen els sentiments fora el camp per evitar conflictes, però n’hi ha que, amb tot el dret, opten per exhibir estelades, senyeres, ikurriñes o d’altres símbols pacífics i legals allà on viatgen.

Aquest diumenge, al Ciutat de València, els afeccionats del Barça van tornar a ser reprimits per la simbologia traslladada a la capital del Túria. Abans del partit davant el Llevant, la policia espanyola va fer gala de la seva impunitat i va requisar, sense cap potestat per fer-ho, diverses banderes dutes pels seguidors catalans.

Entre elles, la bandera del grup d’animació i Penya Blaugrana Nostra Ensenya, formada per una senyera i presidida per dues fulles de llaurer i dos martells que simbolitzen la ciutat de Barcelona i el país, Catalunya. Una bandera absolutament inofensiva. La policia estatal també va decidir requisar una ikurriña, el símbol basc oficial i plenament constitucional, la pancarta de la Penya Pep Ventura de Badalona i una bandera blaugrana amb el missatge “Luchi sempre present”. Totes elles, segons paraules de la policia, “per incitació a l’odi”.

Luchi és un afeccionat jubilat del Barça, habitual en els desplaçaments, que va patir un infart dues setmanes abans de l’enfrontament al camp del Llevant. Al Ciutat de València, els seguidors barcelonistes el van voler homenatjar, però la lona també va ser vetada pel cos de seguretat de l’Estat espanyol. “Tengo instrucciones de no dejar entrar esta bandera”, els van dir els policies, segons explica un testimoni dels fets a La República Esportiva.

La pancarta dedicada a ‘Luchi’, vetada al camp del Llevant.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,333SeguidorsSeguir

Opinió