Dimarts, 24 maig 2022

Per què no hi ha cap jugador del Barça a la sots-21?

Carles Aleñá ha gaudit de menys oportunitats que les grans figures del combinat espanyol sots-21 d’anys anteriors

|

El Barça no tindrà representació a l’Eurocopa sots-21. Sempre que Espanya ha participat en la fase final d’aquesta competició ho ha fet amb presència blaugrana a les seves files. Des del 1982, amb Luís Suárez (el Pilota d’Or) a la banqueta, fins a enguany, el Barcelona sempre havia estat present a “la Rojita” quan es disputava l’euorpeu. Luís de la Fuente ha prescindit de Carles Aleñá i Marc Cucurella, els dos culers del combinat, abans de viatjar a Itàlia.

“Quina explicació hi trobeu?”, preguntem als responsables del planter. “Sobretot, la sanció de la FIFA”, responen, admetent també que “la del 98, no va ser una bona fornada”. “Per darrere ve una gran generació”, afegeixen. Miranda, Abel Ruiz, Jandro Orellana, Sergio Gómez (BVB), Arnau TenasÉric García (Man City) i Marqués, tots ells formats a la Masia, són la columna vertebral de la selecció sots-19.

La selecció espanyola del 1998 va ser campiona amb un blaugrana com a jugador destacat: Francesc Arnau. Roger García també jugava en aquell equip. L’any 2000, PuyolGabri i Xavi Hernández comandaven el grup més prolífic de la història del club. El 2011, Ruben Miño, Martín Montoya,ThiagoBojan i Jeffren van alçar-se amb el trofeu. També ho van aconseguir el 2013, coronant-se Thiago com a millor jugador del campionat, acompanyat per Bartra, MontoyaMuniesa i Tello

Després de brillar amb Espanya, el brasiler va marxar al Bayern per un preu ridícul: Tito Vilanova no va alinear-lo un nombre determinat de partits i, per contracte, el seu preu baixava a una quarta part de l’establert. Aquella temporada, que per Thiago va ser del tot insuficient, el migcampista va disputar 1.901 minuts amb la samarreta blaugrana en 36 partits. En total, Thiago, amb 22 anys, va arribar a disputar 100 partits amb el Barça (5.946 minuts). Bojan, amb 21 anys, sumava 7.005 minuts en 163 partits.

Aleñá, amb la mateixa edat, ha jugat 1.417 minuts en un còmput global de 34 partits. Una diferència abismal que explica per què no hi ha representants del Barça a la sots-21: Aleñá intenta treure la poteta al primer equip amb 21 anys, mentre que els seus predecessors, a la seva edat, ja estaven consolidats al millor equip del món.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,320SeguidorsSeguir

Opinió