Dilluns, 24 gener 2022

Rubiales exigeix la dimissió del president de la Federació Basca per l’aspiració de reconeixement internacional

El president de la RFEF no paeix la petició unànime de l'assemblea de la federació basca per optar a la oficialitat i renya Luis Mari Elustondo amb to despectiu

|

El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, ha actuat amb la Federació Basca de Futbol (EFF) com si d’una colònia es tractés. L’EFF forma part de l’Assemblea General de la RFEF, com totes les territorials, però la mateixa RFEF no té competències sobre cap de les juntes directives de les federacions autonòmiques actives dins l’Estat espanyol.

Ara bé, Rubiales ha cregut necessari saltar sobre la jugular de Luis Mari Elustondo, president de la basca, després que la seva assemblea aprovés per unanimitat -amb els vots favorables de l’Athletic Club i la Reial Societat- sol·licitar a la UEFA i a la FIFA el reconeixement internacional de l’Euskadiko Futbol Federakundea. 

Segons han explicat a La República Esportiva fonts de la mateixa Federació Basca, el president de la RFEF va aprofitar la trobada de presidents territorials per exigir, en privat, la dimissió d’Elustondo. “Li va dir que presentés la renúncia, que no sortís de la federació sense haver dimitit”, detallen. I el va citar al seu despatx. Rubiales, “visiblement alterat i parlant de manera molt brusca” no va permetre la réplica del president basc i únicament el va emplaçar a plegar. “De molt males maneres”, insisteixen.

Ara bé, des de la mateixa Federació Basca asseguren que Elustondo no pensa dimitir, i encara menys després de l’esbroncada del president de l’espanyola. “Rubiales no té cap competència a la Basca. A diferència de nosaltres, que tenim un vot a la RFEF. No té cap potestat per treure o posar cap president territorial, això ho ha de fer l’assemblea pròpia”, diuen. “Rubiales pot suggerir, pregar o amenaçar tant com vulgui, però no pot prendre cap decisió dins l’EFF”, conclouen.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,328SeguidorsSeguir

Opinió