Diumenge, 28 novembre 2021

Xavi es retira per començar la seva etapa com entrenador

En una carta oberta, l'excapità del Barça anuncia que a final d'aquesta temporada penjarà les botes per centrar-se en la seva carrera a les banquetes

|

Xavi Hernández Creus deixarà de ser futbolista professional un cop acabi la temporada. Després de proclamar-se campió de la Lliga qatariana amb l’Al Sadd, l’excapità del Barça penjarà les botes per iniciar la seva etapa a les banquetes. La seva màxima il·lusió serà entrenar sota els conceptes implantats per Johan Cruyff i amb la filosofia apres a La Masia, tal i com ha explicat en una carta oberta als mitjans de comunicació que La República Esportiva reprodueix íntegrament:

“El futbol és una eina magnífica per unir les persones i canviar vides a millor. Al març vaig tenir el privilegi de visitar l’Índia per primera vegada, i em va inspirar la història d’Umesh Rathod, un futboler empedreït de 15 anys que vaig conèixer a Mumbai. Umesh s’enfronta diàriament a nombroses dificultats en la comunitat de barraques on viu. Allà, l’accés a l’aigua és limitat i alguns nens es veuen obligats a deixar l’escola per treballar i així ajudar les seves famílies. No obstant això, els pares d’Umesh van insistir que seguís estudiant i el van animar a seguir la seva passió: el futbol. Vaig conèixer la seva família i em va ensenyar la seva casa, les seves medalles i els seus trofeus. Estava emocionat amb la visita i el mateix em va passar a mi. Em vaig adonar gairebé immediatament que té l’actitud i el caràcter adequats per afrontar qualsevol situació, i el futbol l’ajudarà enormement. La nostra trobada a Mumbai va ser només un exemple de com Generation Amazing -programa creat el 2018 amb l’objectiu que el Mundial de 2022 tingui un llegat humà i social-, està utilitzant el poder del futbol per canviar vides i fer possible un desenvolupament social sostenible a comunitats com la de Umesh.

A Mumbai celebrem que Generation Amazing ha començat a construir un camp de futbol comunitari que gaudiran tant Umesh, com els seus veïns, entre ells la Poonam, una futbolista de 19 anys que a més entrena a nens de la seva comunitat. Des de petit vaig tenir clar que el futbol era la meva passió. És la meva vida. Visitar l’Índia i conèixer a aquests nens ha estat una experiència meravellosa. La llibertat que se sent de nen és incomparable i, per això, poder ajudar a aquests nens m’ha fet sentir molt orgullós i feliç. El futbol pot canviar el món, sens dubte. En l’Umesh vaig veure la felicitat que produeix el futbol, ​​que em va portar enrere en el temps, a la sensació de voler triomfar.

Durant les pròximes quatre setmanes, em lligaré les botes per jugar els últims partits d’una carrera inoblidable que s’ha perllongat durant 21 anys i que m’ha dut per tot el món. Guanyar la Lliga de les Estrelles de Qatar, l’únic títol que em faltava, ha estat un final perfecte per a la meva carrera com a jugador a Qatar. Des que vaig arribar, ho havíem guanyat tot excepte la lliga, així que me n’alegro molt per Al-Sadd Sports Club, un equip admirable que ha treballat molt dur per guanyar merescudament aquest títol. Com a esportista, mai et canses de guanyar. Un cop guanyat un títol, sempre vols guanyar més. Tenim una molt bona generació de jugadors de futbol a Qatar, molts d’ells de la selecció nacional que va guanyar la Copa Asiàtica a principis d’aquest any. Ha estat un privilegi jugar a futbol fins als 39 anys i ara m’agradaria acabar la temporada al cim guanyant la Copa de l’Emir i arribant a la següent fase a la Lliga de Campions d’Àsia.

Aquesta és la meva última temporada com a jugador, però estic desitjant veure què em depara el futur com a entrenador. La meva filosofia com a entrenador reflecteix l’estil que desenvolupem durant molts anys sota la influència de Johan Cruyff i de La Masia, i que té el seu màxim exponent en la manera de jugar a futbol al Barcelona. M’encanta veure els equips prendre la iniciativa en el camp, el futbol d’atac i tornar a l’essència del que tots estimem des dels nostres dies d’infància: el futbol de possessió. El que he aconseguit en les últimes dues dècades ha estat un privilegi i, per això, crec que és el meu deure treure la iniciativa del camp i tornar a través del futbol sempre que em sigui possible.

És per això que el meu treball amb Generation Amazing és tan important per a mi, i espero continuar amb aquest meravellós programa i el magnífic projecte que és Qatar 2022. L’Umesh és un dels més de 250.000 joves als quals hem arribat fins a la data d’avui. Generation Amazing ha construït 28 camps de futbol en aquesta regió i a Àsia, creant programes que eduquen i preparen els joves perquè esdevinguin líders en les seves comunitats a través del poder unificador del futbol.”

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,333SeguidorsSeguir

Opinió