Setmanari digtal i esportiu

Diumenge, 04 de juny del 2023

A la Premier els clubs demanen als jugadors una retallada del 50% del sou

"Han de ser part de la solució", diuen des de la patronal

|

- Publicitat -

La proposta de retallar els sous dels futbolistes professionals es va estenent per Europa. A Alemanya, clubs com clubs com el Bayern, l’Unió Berlín, el Gladbach ja han adoptat mesures en aquest sentit. També està plantejat a la Sèrie A italiana i a La lliga estatal i a la Premier anglesa es discutirà el proper 3 d’abril en una trobada telemàtica dels equips de la Premier.

Ara, però, la proposta que té pensada la patronal és de demanar als jugadors una retallada del 50%. “Per a nosaltres és essencial que els jugadors ho acceptin. Hi han de posar de la seva part”, va assegurar en el medi anglès un executiu d’un equip de la Premier que no va revelar la seva identitat. Segons explica també el ‘Telegraph’, l’Associació de Futbolistes Professionals està sent pressionada per totes les parts (FA, Premier …) perquè els jugadors acceptin aquesta rebaixa dels seus ingressos. El Leeds, entrenat per Marcelo Bielsa i on hi juguen els espanyols Pablo Hernández i Kiko Casilla, ja s’ha avançat a aquesta mesura.

Publicitat

L’English Football League ja planteja fórmules per a la supervivència dels seus clubs després d’acordar un rescat financer de 50 milions de lliures per als equips vulnerables econòmicament. Segons narra el ‘Telegraph’, l’EFL podria demanar que es redueixin els salaris dels jugadors 6.000 lliures a la setmana fins que passi la crisi de l’coronavirus i torni a rodar la pilota.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes