Setmanari digtal i esportiu

Diumenge, 04 de juny del 2023

Barcelona acollirà la Copa Amèrica de Vela durant l’any 2024

Torrent assegura que el retorn de ser seu de la competició serà "milionari" i l'impacte econòmic s'allargarà dos anys

|

- Publicitat -

Barcelona acollirà la Copa Amèrica de Vela el 2024, segons s’ha atrevit a divulgar el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dilluns, malgrat que encara no sigui oficial. El conseller ha indicat que estan esperant que s’oficialitzi la decisió de l’organització si bé “no ha de trigar gaire” i preveu que es comuniqui “en qüestió d’hores”. “La feina per part de la Generalitat i el conjunt d’administracions està feta”, ha dit. Torrent ha assegurat que el fet que Barcelona aculli la competició suposarà “un retorn milionari” i ha destacat que és molt important la projecció que comporta, especialment en mercats com el nord-americà, en el qual hi ha interès de posicionar-se des del punt de vista turístic.

D’altra banda, en un acte a la Pedrera, el conseller d’Empresa i Treball ha destacat que, en cas que Barcelona sigui l’escollida, l’impacte econòmic no serà puntual sinó que hi haurà activitat vinculada a l’esdeveniment des d’aquest any fins al 2024. “El retorn pel que fa a les despeses és molt important. La Copa Amèrica no només té un impacte durant la celebració específica de la celebració sinó des del minut 1”, ha afirmat. Aquest impacte econòmic perllongat es deu, per exemple, al fet que els equips que participen en la regata acostumen a desplaçar-se abans a la ciutat guanyadora per poder construir vaixells adaptats a les condicions de les aigües del territori.

Publicitat

La Generalitat ha liderat la proposta catalana, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i amb el Port de Barcelona. La infraestructura barcelonina està adaptada a les necessitats que requereix la competició i requeriria inversions poc rellevants. “Hem fet la feina que havíem de fer, hem enviat una proposta molt engrescadora i estem convençuts que tindrà el suport definitiu per part de l’organització”, ha dit Torrent, que ha celebrat que aquesta competició “posicionarà Catalunya i Barcelona al mapa dels esdeveniments esportius de nou i projectarà el país arreu del món”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes