Setmanari digtal i esportiu

Diumenge, 04 de juny del 2023

Benvinguts a ‘La República Esportiva’

|

- Publicitat -

Neix una nova capçalera. Ara fa poc més de quinze dies, el veterà directe!cat paria La República. Amb valentia, persistència i determinació, una colla de periodistes, editors i experts en el món de la comunicació encetaven un nou diari per a un nou país, tal i com resa l’eslògan adoptat pel mitjà a les xarxes socials, per tal d’afrontar el debat informatiu des d’una perspectiva republicana, des d’una perspectiva de país.

Aquest dijous 16 d’agost, un dia abans que es commemori el primer aniversari dels terribles atemptats que van sacsejar el cor de Catalunya, el digital fa una nova passa. De nou, un moviment coratjós i atrevit. Avui neix La República Esportiva, el canal d’esports de La República, perquè l’esport també forma part dels interessos de la societat catalana. El Barça, l’Espanyol, el Girona, els equips de bàsquet, handbol i hoquei patins, els pilots com Marc Márquez o Dani Pedrosa, que ara es retira, la natació -encapçalada per Mireia Belmonte-, el tenis, el rugbi, l’alpinisme o desenes de disciplines poliesportives ocupen una bona quantitat d’hores d’oci i entreteniment dels catalans. L’esport coesiona, l’esport és un gran motor social i l’esport omple de valors els nens i nenes d’aquest país.

Publicitat

Les nenes. Les noies. Les dones. Sobretot elles. Mereixen més que ningú una cobertura informativa. L’esport d’elit encara no les ha equiparat als homes, ni en reconeixement, ni en sous, ni en transcendència mediàtica. A La República Esportiva ens proposem fer-ho i no ens cansarem de reivindicar-ho. Tenim molta feina per davant, però és un repte que assumim des del primer dia.

Volem fer periodisme i provarem de no desviar-nos del camí. Som idealistes, romàntics si ens ho permeteu, d’un ofici que admirem i que en ocasions ens ha convertit en còmplices del populisme, més obstinats a multiplicar clics per fardar d’audiència i tenir més opcions d’aconseguir publicitat que de dedicar hores a pensar, remenar, aixecar telèfons, viatjar, preguntar, gratar i construir reportatges que tinguin impacte en l’opinió pública. La veritable tasca dels periodistes. N’acceptem la culpa i ens en responsabilitzem. Hem arribat aquí perquè, entre tots nosaltres, hem creat un monstre que no deixa de cruspir lletres.

Però també som conscients que ho podem canviar. En aquesta capçalera volem tenir un altre concepte. L’antic. El de la vella escola. Això sí, sense renunciar a les bondats de la tecnologia i a tot allò que internet proporciona per tal de donar dinamisme a un mitjà de comunicació. Ho farem tan bé com sabrem, com puguem. Amb honradesa i honestedat. Intentarem no caure en el parany de les presses i omplirem el diari de reportatges, anàlisi de l’actualitat, investigació i molta reflexió. I esperem que l’aterratge sigui positiu. Benvinguts a La República Esportiva!

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes