Diumenge, 24 octubre 2021

Confirmen la multa de 25.000 euros per vestuari sexista en les hostesses de l’torneig Comte de Godó

El TSJC ha rebutjat el recurs que va interposar l'empresa Tote Vignau

|

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la decisió de l’Jutjat Social número 17 de Barcelona de donar suport a la multa de 25.000 imposada per la Inspecció de Treball a l’empresa Tote Vignau per vulnerar la normativa d’igualtat entre dones i homes en el treball i els drets laborals de les hostesses de l’edició de 2017 de l’torneig de tennis Trofeu Comte de Godó. El Tribunal ha rebutjat així el recurs interposat per l’empresa.

La sanció part d’una denúncia realitzada el 2017 per UGT, a l’considerar que es feia servir de manera “sexista” i com “reclam publicitari” el cos de les dones. El sindicat afirmava que l’empresa discriminava els “drets fonamentals” de les treballadores i vulnerava la seva dignitat professional a l’assignar-los un lloc de treball “buit de contingut” el fi del qual era realitzar publicitat d’una marca.

La Inspecció de Treball es va decidir a multar Tote Vignau, encarregada de contractar les hostesses, i a la marca que es publicitava, Schweppes, per “cosificar” el cos de les treballadores per fer publicitat. En aquest sentit, considerava que es tractava d’una vulneració de la normativa d’igualtat. A més, també va indicar que l’empresa no va tenir en compte les conseqüències negatives per a la salut de les hostesses, ja que van haver de treballar a l’aire lliure amb minifaldilles i màniga curta en condicions climàtiques adverses, com pluja i temperatures inferiors a 10 graus.

Ara, a més de confirmar la multa, el TSJC també ha condemnat a Tote Vignau a pagar 500 euros més en concepte de costes.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,336SeguidorsSeguir

Opinió