Setmanari digtal i esportiu

Dimecres, 07 de juny del 2023

Els setze equips millors que el Barça a Europa

Entre els setze millors d'Europa solament nou tenen un rànquing inferior al 16è i s'hi han colat set d'inhabituals

|

- Publicitat -

Encara falta per definir la setzena plaça del grup selecte de clubs que han passat l’exigent tall de la ronda de grups. Hi ha pendent l’Atalanta-Vila-Reial, que ahir es va ajornar per avui per raó de la nevada caiguda a Bèrgam. Els grogets en tenen prou amb l’empat mentre que els italians necessiten imperiosament la victòria.

En qualsevol cas, qui dels dos ompli aquesta setzena plaça no té un rànquing UEFA inferior al 16, o sigui que ocuparà un lloc teòricament superior al seu potencial. Aquest no serà, ni de bon tros, l’únic cas, ja que dels setze escollits, gairebé la meitat, set equips, tenen un rànquing superior al 16. A la ratlla hi ha l’Ajax, amb la qualificació número 17 i li segueixen Salzburg (22), Inter (24), Sporting Portugal (28), Benfica (29) i el cas més espectacular, el Lille, a qui la UEFA li atorga ara mateix el lloc número 62.

Publicitat

Els nou equips que, segons la classificació prèvia de la UEFA, han assolit l’objectiu són el Bayern de Munic (1), Manchester City (2), Liverpool (3), Chelsea (4), Real Madrid (5), PSG (7) Juventus (8), Manchester United (9) i Atlético de Madrid (10).

Queda clara la supremacia de la lliga anglesa, amb quatre representants, deixant les altres enrere. L’espanyola i la italiana es disputaran aquesta segona plaça amb 3 representants, segons quedi l’Atalanta-Vila-Reial, deixant l’altra lliga amb dos equips, igualment que la portuguesa, i la francesa. Les lligues amb un representant són l’alemanya, l’holandesa i l’austríaca. Tot això replanteja la idea de la Superlliga, amb els equips suposadament millors constituint una lliga tancada, que alguns en quedarien fora i aquesta estructura barraria el pas als que ara s’han esmunyit als vuitens de la Champions tradicional.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes