Setmanari digtal i esportiu

Diumenge, 04 de juny del 2023

Girona i Lleida viatgen amb 2-0 a favor per arribar a la final four d’ascens a l’ACB

Els esperen el Corunya i el Càceres, respectivament, en el tercer partit que pot ser definitiu en ambdos casos

|

- Publicitat -

El Bàsquet Girona i el Força Lleida tenen ben encarades les respectives eliminatòries al millor de cinc partits en el primer tall del difícil i feixuc procés d’ascens de la LEB Or al’ACB. Solament hi ha dues places per pujar i només la primera posició a la fi de la lliga regular dona accés directe a la categoria superior del bàsquet estatal. Aquest privilegi l’ha obtingut el Granada que ja és equip ACB. Aleshores hi ha vuit equips, del segon al novè classificat, que s’estan disputant la segona plaça d’ascens. Primer ho fan en una sèrie al millor de cinc partits, dels quals ja se n’han jugat les dues primeres jornades, amb resultat de 2-0 favorable als dos equips catalans implicats.

Per un cantó el Girona ha guanyat els dos partits a Fontajau per un parell de resultats prou clars: 74-66 en el primer matx i 92-62 en el segon, i ara els d’en Marc Gasol afronten el viatge a Galícia amb el tercer partit, que ja pot ser definitiu aquest dijous, a 2/4 de 9 del vespre. Casualment, aquest partit coincidirà totalment amb l’altre play-off d’ascens, ara de futbol, que enfronta el Girona amb l’Eibar. A Girona, dijous al vespre, els transistors o les doble pantalles aniran de bòlit.

Publicitat

Una situació gairebé idèntica, tornant al bàsquet, es viurà a Lleida, per seguir el seu equip a Càceres, després que el Força Lleida també li toqui viatjar amb l’avantatge de dos partits guanyats (87-79 i 98-75). En aquest cas, el tercer partit, a Extremadura, serà el divendres, a les 9 del vespre i, capricis d’un calendari tan atapeït, és a la mateixa hora exacta quan començarà el primer Barça-Penya de play-off de semifinals de l’ACB. De nou doble pantalla o connexions contínues. Així, si ja està garantida la presència catalana a la final de l’ACB, en el cas que tant Girona com Lleida superin aquesta sèrie prèvia, a la final four d’ascens els tocarà enfrontar-se entre ells, el que és, a la vegada, una llàstima, però també garantia de presència catalana a la final d’ascens i, per tant, l’opció d’augmentar els equips catalans a la màxima competició estatal de bàsquet la temporada vinent. Anem a pams i, primer, a tancar la sèrie prèvia.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes