Setmanari digtal i esportiu

Dimecres, 07 de juny del 2023

Indignació entre socis del Barça per la liquidació del Seient Lliure

Alguns socis han cobrat poc més d'un euro per l'entrada del partit davant l'Alabès

|

- Publicitat -

El primer partit de Lliga al Camp Nou ja ha dut la primera polèmica relacionada amb la nova liquidació del Seient Lliure. El dilluns 16 de juliol d’aquest any, el portaveu del club, Josep Vives, va anunciar els canvis que es produirien per aquesta temporada en la gestió del Seient Lliure, el programa d’alliberament de partits que els abonats poden utilitzar en el cas que no puguin o vulguin assistir a un enfrontament oficial a l’Estadi.

En les darreres temporades, l’entitat culer havia pagat als seus abonats un percentatge de l’entrada. En el cas que alliberés el seient amb 72 hores d’antel·lació, el club abonava aquest tant per cent es vengués o no la seva localitat, mentre que si ho feia abans de 72 hores i la cadira no es venia, el soci es quedava sense la possibilitat de recuperar ni un euro. Fins aquí, tothom ho entenia.

Publicitat

Però aquest estiu tot ha canviat i els socis abonats han començat a endur-se les primeres sorpreses. En la majoria de casos, desagradables. El club va explicar que l’associat podria recuperar fins el 95% dels diners pagats per l’abonament, però que ho faria basant-se en l’aplicació d’uns percentatges definits per cada partit a l’Estadi, independentment del preu de les entrades. A més, aquests diners no s’ingressaran com fins ara, sinó que s’acumularan per al seu descompte en l’abonament de la propera temporada.

Aquest dilluns, MundoDeportivo publicava els percentatges, que ascendien a l’1% del total de l’abonament en el cas del primer partit de Lliga, el de dissabte passat davant l’Alabès. Un exemple: un soci de Gol Sud Segona Graderia Inferior, que ha pagat 430 euros pel seu abonament de temporada, només podia rebre 4,3 euros del partit de l’Alabès, encara que l’entrada a la seva mateixa localitat valgués 89 euros. I un afegitó: si l’abonat l’allibera amb més de 20 dies d’antel·lació (no 72 hores, com abans), el club el compensa amb un 20%. És a dir, com a màxim, l’abonat de Gol Sud Segona Graderia Inferior podia recuperar 5,16 euros del primer partit de Lliga.

Exactament el mateix passarà amb el segon partit a l’Estadi, davant l’Osca (1%). En la jornada 5, en la visita del Girona (4%), l’abonat d’aquesta zona podrà recuperar 20,64 euros alliberant amb més de 20 dies d’antel·lació o 17,2 euros fent-ho posteriorment, mentre que davant l’Athletic Club, essent el preu exactament el mateix (89 euros), només podrà ingressar 10,32 euros (20 dies) o 8,6 euros (abans de 20 dies). Pel dia del Reial Madrid, on els preus per aquesta mateixa zona ascendiran considerablement, l’abonat que alliberi amb més de 20 dies d’antel·lació cobrarà 41,28 euros (8%).

Per tot això, molts socis han expressat la seva indignació i disconformitat amb el nou model del Seient Lliure, que només permet recuperar el 95% de l’abonament en cas que es vengui la localitat durant tota la temporada. És a dir, sempre que l’abonat no assisteixi a cap partit a l’Estadi. Les reaccions no s’han fet esperar i desenes de piulades han fet saltar les alarmes. Socis que han rebut 1,31 euros, 1,57 euros, 2,01 euros, 2,65 euros, 4,37 euros o 4,56 euros no han dubtat en fer-ho públic.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes