Setmanari digtal i esportiu

Diumenge, 04 de juny del 2023

Infantino anuncia un Mundial de clubs com el de seleccions amb 32 equips

La FIFA fa el que sigui per continuar desviant l'atenció sobre el mundial de Qatar al que ja donen per amortitzat

|

- Publicitat -

Per omplir aquests dies morts i en una compareixença que semblava hauria de començar a sonar com a balanç del Mundial de Qatar, ara que li queden solament dos partits, el president de la FIFA s’ha tret de la màniga un impactant anunci que, efectivament, ha ocupat els titulars i ha amagat sota l’estora el moribund torneig: l’any 2025 hi haurà un nou mundial, amb la mateixa organització que el de seleccions, però de clubs, substituint el mundialet de clubs que ara és de sis equips i que va substituir l’antic partit únic “Intercontinental” entre el campió europeu i el sud-americà. Justament, una de les raons aportades és que ha d’haver-hi més cabuda, també a escala de clubs, del futbol de tots els racons del globus.

Encaixant amb aquest discurs, ha arribat l’anunci de la seu del Mundial de clubs d’aquesta temporada 2022-23, que es jugarà al Marroc entre l’1 i l’11 de febrer del 2023, sonant com a regal al país nord-africà pel seu gran paper. El Reial Madrid, guanyador de la Champions League, s’hi trobarà el Flamengo, el Seattle Souders, el Wydad Casablanca, l’Auckland City i el vencedor de la lliga de campions d’Àsia. En el mateix sentit de no deixar-se cap reivindicació, Infantino ha anunciat que aviat hi haurà també un mundial de clubs femení, sense donar-ne cap detall.

Publicitat

Seguint amb la croada globalitzadora, Infantino ha continuat amb el discurs “Qatar friendly”, que podrien signar la ja exvicepresidenta del Parlament Europeu, la grega Eva Kaili, o l’expresident balear, en José Ramón Bauzá, en el sentit que el Mundial “havia acostat el Qatar als estàndards laborals i n’havia millorat els drets humans”. Per al president de la FIFA, el Mundial de Qatar “ha estat un gran èxit per a la FIFA i els aficionats del futbol” i ha dit que es valora la possibilitat de fer-lo cada dos anys en comptes de quatre. Embolica que fa fort, que el calendari cada cop serà més atapeït fins que rebenti la gallina dels ous d’or del futbol.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes