Setmanari digtal i esportiu

Dimecres, 07 de juny del 2023

La flama olímpica s’esperarà un any a Fukushima

El comitè organitzador de Tòquio 2020 ha lliurat la flama olímpica allà on l'any 2011 un terratrèmol va provocar l'accident nuclear i el posterior tsunami, com a "far d'esperança" davant de la pandèmia

|

- Publicitat -

En el moment d’ajornar-se els Jocs Olímpic de Tòquio 2020, la flama ja havia arribat al país del sol naixent procedent de Grècia. El recorregut pel país de la torxa va quedar en suspens, però es va acordar mantenir el foc encès com a símbol d’esperança. Ara, el Comitè organitzador de Tòquio 2020 ha emès un comunicat on exposa que “La flama olímpica de Tòquio 2020 ja representava una llum guia per a la gent del Japó i un símbol de la recuperació de país del terratrèmol i tsunami del 2011 i altres desastres naturals. Amb l’emergència de la COVID-19, la flama adquireix un nou simbolisme com un far d’esperança per a tots els països del món durant aquests temps desafiadors”.

La flama olímpica, que simbolitza la unió de les nacions, atletes i comunitats en un sentiment de “pau i tolerància”, podrà ser visitada durant el mes d’abril al Centre Nacional d’Entrenament de la prefectura de Fukushima, a poc més de 20 quilòmetres de distància de la zona zero del desastre nuclear, des d’on començarà el relleu de la torxa per a la celebració dels Jocs en l’estiu de 2021. Es demana als interessats en veure-la que portin màscares, mantinguin entre ells una distància de seguretat com a mesures per prevenir la propagació local de virus.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes