Setmanari digtal i esportiu

Dimecres, 07 de juny del 2023

La Gran Mestra iraniana d’escacs, Sara Khadem, es treu el vel per jugar el Mundial al Kazakhstan

Per seguretat té pensat anar a viure a Espanya en acabar el torneig

|

- Publicitat -

Gens aliena a les protestes de les dones a l’Iran on la llei islàmica les obliga a portar vel, la jugadora d’escacs iraniana, Sara Khadem, de vint-i-cinc anys, ha aparegut sense vel al Mundial que es disputa aquests dies al Kazakhstan contravenint les lleis del seu país. En altres ocasions anteriors que havia sortit del país per jugar havia dut el vel obligatori.

La Gran Mestra d’aquest esport, ara mateix la número 804 de món, sabedora de les conseqüències que pot patir pel seu gest, té pensat desplaçar-se a Espanya amb el seu marit i el nadó que tenen per fixar-hi la residència. No ha transcendit la localitat o territori on això serà, per raons de seguretat.

Publicitat

Els directius de la federació iraniana d’escacs iranians han mostrat la seva sorpresa, però, a les preguntes dels mitjans internacionals, han tirat pilotes fora assenyalant que Khadem està participant en el torneig a títol personal i no sota la federació. De mica en mica es va obrint forat a les fèrries lleis del país islàmic i el món de l’esport continua atent, no hi ha notícies recents, del futbolista també iranià, Amir Nasr-Azadani, que està pendent de ser executat per haver donat suport a les reivindicacions de les dones del seu país.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes