Setmanari digtal i esportiu

Dimecres, 07 de juny del 2023

La UFEC reivindica la tornada a la pràctica de l’esport federat

“Els protocols que s’apliquen a les competicions son impecables, hi ha hagut traçabilitat i no com s'ha vist a les muntanyes col·lapsades els caps de setmana"

|

- Publicitat -

En una trobada, aquest dilluns a la seu de Foment del Treball, organitzat per la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC), s’ha reivindicat la tornada a la pràctica de l’esport federat i s’ha exigit a les autoritats la represa de les competicions d’àmbit territorial a partir del proper dissabte, 31 d’octubre.

El president de la UFEC, Gerard Esteva, ha comentat que “els protocols que s’apliquen a les competicions son impecables, hi ha hagut traçabilitat i s’ha actuat de manera correcte. Tot i així hem vist que la mobilitat no s’ha aturat, tots hem vist com les muntanyes s’han col·lapsat els passats caps de setmana. El toc de queda és desastrós. Més del 70% dels entrenaments esportius del país es realitzen més enllà de les 21.00 hores. Si no som capaços de capgirar-ho, eliminarem la base del món de l’esport de casa nostra. Catalunya és referent en quant als èxits esportius i això es deu al model que tenim”.

Publicitat

El secretari general de l’FCF, Oriol Camacho, ha mostrat el malestar que hi ha al sector, ja que “pensem que el Govern de la Generalitat s’està comportant d’una manera autista, fins i tot sense escoltar el seu Secretari General de l’Esport i de l’Activitat Física, que demana reactivar el sector. “Cal fer-los arribar el sentiment d’indignació del teixit esportiu per les mesures desproporcionades que s’han pres després de tots els esforços i inversions que s’han realitzat per a que la pràctica esportiva sigui segura. Ens sentim desemparats per l’administració”.

L’acte també ha comptat amb les intervencions del president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i de diferents presidents, secretaris i directius de federacions, entitats i clubs esportius de Catalunya que s’han centrat en demanar mesures econòmiques concretes per al conjunt de tot el sector amb incentius fiscals per rescabalar les pèrdues econòmiques d’aquest 2020 i accés al fons europeu de rescat pels efectes de la pandèmia, entre d’altres.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes