Setmanari digtal i esportiu

Dimecres, 07 de juny del 2023

La UPC i el FC Barcelona creen un nou postgrau en Sports Analytics

L'acord signat pel club i la universitat té una durada inicial de tres anys

|

- Publicitat -

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Futbol Club Barcelona s’han unit per crear un nou postgrau en Sports Analytics que s’engegarà en el mes de febrer del 2021, segons han anunciat en un comunicat.

Es tracta d’un programa d’especialització i amb orientació pràctica que unirà l’anàlisi avançada de dades amb l’esport, aportant “una visió global i transversal” de la gestió (data management) i l’explotació de les dades (data analytics).

Publicitat

La col·laboració entre la UPC i el Barça, a través el seu laboratori esportiu d’innovació i coneixement, el Barça Innovation Hub (BIHUB), permetrà als estudiants treballar amb “dades de primer nivell” en la resolució de problemes reals.

En paraules de la secretària de la Junta Directiva del FC Barcelona i responsable del BIHUB, Marta Plana, la iniciativa encaixa amb un dels objectius del club: “Compartir el coneixement associant-nos amb institucions acadèmiques de prestigi i formar nous professionals en els diferents àmbits de la indústria de l’esport”.

L’acord signat pel Barça i la UPC unirà ambdues institucions durant tres anys amb l’objectiu de desenvolupar conjuntament projectes en l’àmbit de la formació, la investigació i la cooperació per al desenvolupament.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes