Divendres, 22 octubre 2021

LaLiga segueix debilitant el FC Barcelona a través del límit salarial

Els càlculs que fa la patronal ensorren el Barça que amb 642 milions menys podrà gastar una setena part del que se li atorga al Reial Madrid

|

Enhorabona a tots els que han treballat fort per debilitar el FC Barcelona en els àmbits social, esportiu i econòmic, tant des de dins com de fora de l’entitat, que ho han aconseguit per les properes temporades, com es deia en una anterior informació: que allarga, com a mínim en dos anys, una primera recuperació de l’entitat.

LaLiga ha elaborat i donat a conèixer el rànquing i les xifres del que es permetrà gastar als clubs en les seves plantilles. Al Barça se li atorguen 97 milions d’euros quan a l’exercici 20-21 en disposava de 382, o sigui és una reducció del 75% de la seva capacitat operativa. Per contra, el Reial Madrid, el primer i destacadíssim d’aquesta ignominiosa llista, que rep el paradoxal nom de “fair play”, passa de poder gastar 468 MEur a 739 MEur, o sigui que té un augment del 58%. Així, l’opció de despesa dels dos grans clubs passa de ser força semblant (382, per al Barça i 466 per al Reial Madrid) a ser més del sèxtuple, favorable a l’entitat blanca, que podrà fer i desfer en el mercat futbolístic internacional, mentre que la blaugrana haurà de seguir fent jocs de mans i no hi podrà competir.

Límit salarial dels clubs | Grafisme TV3

Resulta enfarfegant entrar en els detalls del càlcul que fa per la patronal futbolística un cop tancat el mercat de fitxatges: és un càlcul fet restant dels ingressos que tenen els clubs les despeses estructurals i el deute previst per a la temporada. A curt termini, de ben poc ha servit les sortides de Messi i Griezmann, ja que les xifres ara revelades per a la temporada 21-22 sorgeixen com a resultat de la gestió de les temporades precedents i no de les projeccions futures. És de creure que tots els esforços salarials fets pel Barça es veuran recompensats més endavant, però ara tocarà passar el desert econòmic.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,336SeguidorsSeguir

Opinió