Setmanari digtal i esportiu

Dimecres, 07 de juny del 2023

L’handbol és pioner implantant una Copa Ibèrica que s’endú el Barça

De fet ha estat un duel catalano-portuguès amb els blaugranes i el Granollers per un cantó i el Porto i l'Sporting de Portugal per l'altre

|

- Publicitat -

És de celebrar l’arribada d’una competició anomenada “ibèrica” que ens acosti al veí, sovint oblidat, que és Portugal, i que rebaixi el pes dins de la península del món espanyol d’arrel castellana i, per tant, que vagi posant cada peça al tauler amb el pes que realment té. Ni en parlem del que això significa a l’hoquei sobre patins, on la supremacia de Catalunya i Portugal és planetària, sinó que ha estat l’handbol qui ho ha dut a la pràctica amb la Copa Ibèrica que, deixant-los als espanyols les escorrialles de l’esdeveniment, s’ha celebrat a Màlaga, diríem, en terreny neutral entre catalans i portuguesos.

Havent superat, en els primers partits, els blaugranes l’Sporting de Portugal i el Porto al Granollers, la final entre el Barça i el Porto, i que ha entronitzat el primer campió d’aquesta nova Copa Ibèrica pel clar resultat de 32-24, ha estat el FC Barcelona. Els portuguesos han resistit fins al descans (14-10) però a la segona part el rodet blaugrana s’ha clarament imposat.

Publicitat

Molt més igualat ha estat el matx de consolació que s’ha acabat emportant el Granollers a la tanda de penals. La pel·lícula ha estat la inversa, ja que els vallesans perdien clarament (16-23) al descans per acabar empatant a 36 al final del temps reglamentari. El porter Marc Guàrdia ha estat decisiu en aquesta victòria vallesana en una llarga i emocionant corrua de llançaments resolta en 12-11.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes