Setmanari digtal i esportiu

Dimecres, 07 de juny del 2023

L’Open Barcelona canvia de mans

A partir del 2021, el torneig barceloní el gestionarà Tennium en lloc de IMG. A la terna finalista també hi havia Kosmos, l'empresa de Gerard Piqué

|

- Publicitat -

La taca d’oli es va estenent sobre l’esport: cada cop més diners, més interessos i més drets a repartir. En definitiva, més “indústria” i, potser, menys valors esportius.

Arreu, el torneig tenístic de la capital catalana és conegut simplement com a Barcelona Open. Aquí, per raons de patrocini, se n’ha dit Barcelona Open Banc Sabadell i, en origen, i sempre com a subtítol, ha estat el Trofeu Compre de Godó, des de l’any 1953.

Publicitat

I, a partir de l’any 2021 i per tres edicions, el que canviarà serà l’empresa que se’n farà càrrec. L’empresa sortint és IMG, que, tot i tenir la seu a Barcelona, la seva web solament està en anglès i s’hi pot llegir: “Fundada el 1960, IMG és líder mundial en màrqueting esportiu, mitjans de comunicació i moda, operant en més de 30 països”.

IMG volia seguir amb la concessió del torneig barceloní i va presentar-se al concurs, aconseguint arribar a la terna final. La segona empresa en arribar-hi ha estat Kosmos, presidida per Gerard Piqué que ha endegat el nou format de la Copa Davis. I la tercera empresa, finalment la guanyadora, és Tennium.

Tennium també té la seu a la ciutat comtal i a la seva web, també solament en anglès, es presenten: “Tennium és una empresa centrada en la indústria del tennis. La visió de la companyia és construir una plataforma multi-business en l’esport del tennis combinant una sèrie d’empreses sinergètiques relacionades amb tornejos professionals”.

Ja ho sabem, doncs: l’Open Barcelona passa de ser gestionat per una empresa “líder mundial en màrqueting esportiu” a ser-ho per una altra empresa “centrada en la indústria del tennis“.

Esperem que l’esport se’n ressenti el mínim possible.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes