Setmanari digtal i esportiu

Dimecres, 07 de juny del 2023

Més dades sobre el polèmic pacte de la RFEF amb l’Aràbia Saudita

Es van coneixent detalls de l'operació: són 240 milions per a la RFEF i els clubs, en sis anys

|

- Publicitat -

El contracte de la discòrdia per portar la Supercopa d’Espanya de futbol a l’Aràbia Saudita va sortint a la llum. Va ser l’empresa de Gerard Piqué, Kosmos, qui va tenir-ne la primera idea, a finals del 2018. Tot i que va negociar-hi en nom de l’equip de Rubiales, la comissió que rebrà, de quatre milions d’euros per temporada, la pagaran els saudís i no la RFEF.

No hauria quedat massa “estètic” que la RFEF fes aquest substancial pagament a una empresa intermediària i, per això, en la presentació del projecte, Rubiales va insistir que l’empresa de Piqué no cobrava un sol euro de l’entitat pública espanyola i, tècnicament, és veritat.

Publicitat

Qui cobra de debò és la RFEF i els clubs que es repartiran 240 milions d’euros, si es compleixen els sis anys del tracte. Els tres primers estan garantits per ambdues parts, i amb els altres tres depenen únicament de la voluntat dels Saudites de continuar.

Com informa Nius, va haver-hi un primer contracte marc, tancat el 5 d’abril de 2019, i el definitiu es va signar a Londres el passat 11 de setembre.

Damunt d’aquest contracte hi planen dubtes sobre la seu del torneig, l’Aràbia Saudí i el seu nivell de respecte als drets humans. La UEFA recomana, no pot obligar, que els clubs no juguin partits en països on les dones no puguin accedir lliurement als estadis i, com recentment informàvem, TVE ha exposat les mateixes reticències per a ni tan sols presentar-se al concurs per obtenir-ne els drets d’emissió, fet que ha provocat una furibunda reacció de Luís Rubiales, president de la RFEF.

L’Aràbia Saudí va en camí d’endur-s’ho tot en el món de l’esport. Fa poc s’ha presentat el ral·li Dakar, que es farà a les seves dunes, i sonen rumors que el nou format de la Copa Davis hi pot anar, a partir del 2021.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes