Setmanari digtal i esportiu

Dimecres, 07 de juny del 2023

OPINIÓ: L’Assemblea ha de dir no a l’Espai Barça

Les presidències del Sr. Bartomeu i del Sr. Laporta tenen un punt coincident: l'espai Barça

|

- Publicitat -

Sr Director de La República Esportiva,
El projecte “Espai Barça”no és sostenible i porta l’entitat Blaugrana cap a un futur ruïnós i cap a la pèrdua total de la seva independència, que quedaria en mans de fons d’inversions i d’entitats financeres. Cal que l’assemblea del proper diumenge s’hi manifesti en contra.

De la nefasta gestió, tant esportiva com econòmica, de l’anterior Junta no se’n pot fer responsable a l’actual Junta Directiva que s’ha trobat amb la clàssica frase dels darrers cinquanta anys quan presidents i directives sortints dels clubs arreu de l’estat Espanyol han deixat els respectius clubs com un solar: “Jo me’n vaig com si res i el “marrón” te’l menges tu”.

Publicitat

Per això, encara és més incomprensible que la nova Junta Directiva del Barça tiri endavant un projecte “Espai Barça” assumint un deute de la junta del Sr. Bartomeu de 1.450 M d’euros, mantenint la mateixa filosofia. Els arguments exposats pel nou CEO del club eren prou contundents per aparcar l’espai Barça. El Sr. Reverter parla de fallida i, malgrat això, la nova junta ens proposa continuar i assumir un megadeute de 1.875, M. d’euros durant la construcció del nou Estadi.

Aclarim que no són 1.500 M d’euros els costos de l’obra perquè hi ha un sobrecost d’un 25% per als anys vinents, per l’increment de matèries primeres i els retards en l’execució de l’obra, els arguments clàssics de les grans construccions. Total, si les obres es tanquen l’any 2026, el nostre Barça, tindrà sobre la taula un deute superior als 3.400 M d’Euros.

La junta actual aplica la frase recurrent durant el boom immobiliari de la dècada del 2000: “Tenim capacitat per endeutar-nos”, però la crisi del 2008 va donar-ne la resposta.E n aquesta línia anaven els arguments del nou CEO del club, el Sr. Ferran Reverter, aplicant la teoria neoliberal-Capitalista i emprant la paraula màgica: OPTIMISME i, sobretot, l’eslògan “Estimem el Barça.” Però ni en Messi va creure-hi, en aquesta recepta.

Se’ns parla de la marca Barça a escala mundial i, efectivament, fa uns anys érem un referent. En temes empresarials es podria dir que el màxim comercial (Messi) ha marxat a la competència (PSG) i la resta de comercials (Pujol, Iniesta, Xavi i Valdés) s’han jubilat. Aquell equip que tan bé venia la nostra marca ja no el tenim i ens caldrà treballar fort per recuperar-la.

El Sr. Reverter va demanar 600 M d’euros i Goldman Sachs n’hi van oferir 900. És cert, però la meva pregunta és: quin valor estimat de mercat tenen els terrenys del Mini Estadi, Diagonal, Estadi Nou Camp i, per rematar-ho, els Terrenys de Sant Joan Despí? Crec que és incalculable, Sr. Reverter. Tenim un patrimoni incalculable.

Per això s’hauria de proposar, per part de Junta del Barça, una assemblea axtraordinària de aocis compromissaris, amb dos únics punt del dia. El primer, obrir una comissió d’investigació sobre la gestió de l’anterior Junta enlloc de tirar pilotes fora i distreure el personal amb “Due Diligence”, Barçagate, Serveis Juridics, Forensics, etc. En resum, en pèrdues de temps.

El segon punt del dia seria entendre que una assemblea de compromissaris amb una assistència estimada de 1.200 socis sobre un total de 120.000 socis dona un 1% de representativitat que, si bé és legal, necessita que unes decisions d’aquesta envergadura, de prosperar, haurien de ser ratificades en Referèndum pels socis del club. Ja no serveix el referèndum de fa sis anys, per raó del canvi total de pressupost respecte a l’inici de les obres. Hem passat dels 600 milions inicials a 1500 milions.

Amb una tresoreria sota mínims, un primer equip de futbol en formació, i una llarga travessa del desert per endavant, penso que hauríem de deixar aparcat el tema Espai Barça.

Albert Joan Alavedra
Soci del Barça número 1.230

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes