Setmanari digtal i esportiu

Diumenge, 04 de juny del 2023

Picabaralla entre el COI i Tòquio 2020 per qui assumirà els costos de l’ajornament

"L'ajornament costarà diversos centenars de milions de dòlars de costos addicionals", ha dit el president del COI Thomas Bach

|

- Publicitat -

El Comitè Olímpic Internacional (COI) s’ha vist obligat a fer marxa enrere després d’irritar a el Govern japonès i a el Comitè organitzador de Tòquio 2020 a l’suggerir que el primer ministre Shinzo Abe havia acordat assumir la major part dels costos d’ajornar els Jocs fins l’estiu de 2021. En una declaració de preguntes i respostes a la seva pàgina web el dilluns, el COI va dir que Abe havia “acordat que el Japó seguirà cobrint els costos que hauria fet en virtut dels termes de l’acord existent per a l’any 2020, i el COI seguirà sent responsable de la seva part dels costos.

“L’ajornament costarà diversos centenars de milions de dòlars de costos addicionals”, ha comentat el president Thomas Bach en una entrevista amb un diari alemany el cap de setmana passat. Els organitzadors de Tòquio 2020 van exigir llavors a l’COI que retirés un comentari del seu lloc web en què se citava a Abe aparenteme nt acceptant cobrir els costos extres, amb el portaveu Massa Takaya dient que “no era apropiat que el nom del primer ministre es cités d’aquesta manera”.

Publicitat

El portaveu d’Abe, Yoshihide Suga, també va desafiar a l’COI: “No hi ha tal acord relacionat amb els costesadicionales derivats de l’ajornament” .Preocupación per la recessió en JapónLos costos de reorganitzar els Jocs i qui els pagarà encara no han estat aclarits pel COI o el govern del Japó, però s’estima que seran entre 2.000 i 6.000 milions de dòlars (entre 1.840 i 5.530 milions d’euros). Segons els termes de l’contracte de la ciutat amfitriona signat el 2013, quan se li van adjudicar els Jocs, la ciutat de Tòquio, el Comitè Olímpic Japonès i els organitzadors locals estan obligats a pagar la major part dels costos dels Jocs. Això inclou el retard sense precedents causat per la pandèmia. No obstant això, el tema s’ha convertit en un assumpte delicat al Japó causa de la recessió econòmica provocada pel virus.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes