Setmanari digtal i esportiu

Diumenge, 04 de juny del 2023

Relacionen un càrrec de la RFEF amb la trama d’en Villarejo

Els despatxos de l'esport també són portes giratòries o cementiri d'elefants en agraïment als serveis prestats

|

- Publicitat -

Les múltiples poltrones federatives i càrrecs diversos en l’entramat esportiu són a la vegada portes giratòries i cementiri d’elefants de càrrecs de l’administració, que s’han cremat i així se’ls premien els serveis prestats. Un cas sagnant és el de José Luis Olivera, reubicat a la Federació Espanyola de Futbol després d’ocupar alguns dels més alts llocs de responsabilitat en la policia, el de comissari principal. D’experiència en el futbol segur que en té molta amb les llargues estones que deu haver passat parlant-ne durant la seva jornada laboral a la policia.

En el que potser també té experiència, i per això està sent investigat i, en concret, els seus comptes s’estan rastrejant, és en una altra mena d’activitats que el relacionen amb tot l’obscur món a l’entorn d’un altre comissari, el famós José Manuel Villarejo, amb qui s’estudia si Olivera mantenia un eufemísticament anomenat “concert econòmic permanent”.

Publicitat

Així doncs, i dins del sumari de l’operació Kitchen, el jutge ha ordenat investigar els comptes d’Olivra i també el seu patrimoni. En concret, la Fiscalia anticorrupció considera que existeixen “seriosos elements indiciaris sobre la possible existència d’acords econòmics de l’organització criminal investigada al voltant del Grup Cenyt, que té com a titulars l’investigat José Villarejo i també José Luis Olivera”. El que investiga l’Audiència Nacional, des de fa gairebé tres anys, és si el primer feia valer la seva condició de comandament policial per vendre els seus serveis a clients privats traficant amb dades confidencials a canvi de grans sumes de diners.

José Luis Olivera, àlies l’Oli o Pepelu, que fa un any que és a la Federació de futbol, surt constantment en els enregistraments que Villarejo feia de les seves reunions. Olivera hi apareix com a “facilitador de serveis” al PP per boicotejar la investigació del cas Gürtel, segons consta en una de les famoses gravacions. I això era, repetim, quan Olivera dirigia la UDEF, la unitat d’elit de la Policia encarregada dels casos de corrupció.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes