Setmanari digtal i esportiu

Dimecres, 07 de juny del 2023

Un camp de futbol a Ghana en memòria de Dani Jarque

L’ONG Esport Solidari Internacional, amb l’ajuda econòmica de la dona de Jarque i el seu presentant Màgic Díaz, va construir a Assin Foso un estadi, inaugurat l’any 2010, que fou batejat amb el nom de qui fou capità blanc-i-blau

|

- Publicitat -

“Què li sembla si demà, que tenim el dia lliure, anem a visitar un hospital d’Assin Foso que està dirigit per un conjunt de missioneres espanyoles?”, li suggerí Julia Olmo, llavors ambaixadora d’Espanya a Ghana, a Josep Maldonado, senador que fou enviat a territori ghanès com a observador electoral internacional en les eleccions al país de l’any 2008. El polític català va acceptar ràpidament.

A Assin Foso, un municipi que està a unes quatre hores d’Accra, la capital del país, la germana Josefina Hernández, una missionera salmantina que aquella època era responsable del St. Francis Hospital, li va explicar a Maldonado la tasca del centre que dirigia, que té cura dels malalts de la zona, i el va convèncer de col·laborar-hi amb enviaments de material per als nens i l’hospital a través de l’ONG Esport Solidari Internacional (ESI), fundada per l’exdiputat, exsenador i exsecretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i que treballa per al desenvolupament i escolarització dels infants a través de l’esport. Maldonado, coneixedor que allà no hi havia cap camp de futbol, decidí anar un pas més enllà: “Si puc, també t’ajudaré a construir un estadi per a la gent d’Assin Foso a través de l’ONG”. Dit i fet. Uns mesos més tard, ESI havia trobat la manera de dur a terme el projecte que la germana Josefina Hernández s’encarregaria de supervisar personalment.

Publicitat

Arran de la visita al St. Francis Hospital de Rogelio Rengel jr, un perico de cor que treballa des de fa molt de temps a Don Balón i que fou voluntari d’ESI a Ghana, la monja es va fer de l’Espanyol. És per això que la germana Josefina Hernández li proposà a Maldonado que el camp que s’estava construint al costat de l’hospital dugués el nom de Dani Jarque. L’ex diputat al Parlament de Catalunya es va posar en contacte amb Jessica Álvarez, dona del futbolista, i Màgic Díaz, el seu representant, per explicar-los-hi la idea. Ambdós, encantats amb la iniciativa, van decidir contribuir econòmicament en l’edificació del camp, finançat principalment per Esport Internacional i en la qual no hi va acabar participant l’Espanyol, que inicialment s’havia compromès a fer-ho.

Placa commemmorativa de la inauguració del camp de futbol en memòria de Jarque. / Esport Solidari Internacional

El 2 de febrer de 2010 Maldonado, acompanyat de les autoritats polítiques i religioses de la regió, feu la sacada d’honor en la inauguració del camp de futbol ‘Dani Jarque’, del qual en gaudeixen els nens de l’hospital, d’Assin Foso i de municipis veïns. Un nou projecte solidari a l’Àfrica en memòria del desaparegut futbolista català. Aquell dia també es descobrí una placa amb el rostre del jugador i es repartiren 450 samarretes entre els assistents en un acte que suposà la consecució de l’anhel de la missionera Josefina Hernández i que, gràcies a ESI, manté viu el record de Jarque a Ghana.

Un any i mig després de la inauguració de l’estadi d’Assin Foso, l’ONG Esport Solidari Internacional, en col·laboració amb Creu Roja Internacional, va contribuir en la construcció d’un altre camp de futbol, en aquest cas en una escola de nens orfes a Monròvia (Libèria), que fou possible gràcies a l’aportació econòmica d’un altre il·lustre perico com l’humorista Pep Plaza. Precisament el camp de futbol dugué el nom de ‘Pep Plaza’.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes