Dimarts, 24 maig 2022

Andreu Subies dimiteix de la RFEF

El fisn ara vicepresident i expresident de la Federació Catalana de Futbol deixa els seus càrrecs a la Federació Espanyola després dels escàndols destapats en els darrers mesos

|

Andreu Subies i Forcada ha dimitit del seu càrrec de vicepresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol. Així ho ha fet oficial la mateixa federació en un comunicat en el qual assegura que Subies ha decidit deixar els càrrecs “de manera irrevocable donat que vol centrar-se en la defensa de les acusacions per les quals està essent investigat judicialment i de les quals està convençut que demostrarà la seva absoluta innocència”.

El comunicat també recorda que l’expresident de la Federació Catalana de Futbol ja va presentar la dimissió el passat novembre, però la posada del càrrec a disposició va ser rebutjada pel president Luís Rubiales, qui va decidir mantenir-lo com a vicepresident i màxim responsable de l’àrea econòmica fins que es resolguessin les acusacions de la Fiscalia i la Guàrdia Civil per les quals va ser detingut durant el mes d’octubre.

Andreu Subies va ser detingut per la Guàrdia Civil en el marc de l’operació Soule (Villar) el 30 d’octubre passat i posat en llibertat amb mesures cautelars i càrrecs l’endemà de la seva detenció, acusat dels delictes d’administració deslleial i de corrupcióen els negocis per una presumpta trama de desviament de fons de Mupresfe (mutualitat espanyola) en direcció empreses de l’exdirectiu de la FCF Josep Contreras i que haurien estat destinades a obres privades. Segons va dictaminar el jutge Santiago Pedraz el 22 de novembre passat, Subies està obligat a comparèixer davant un jutjat una vegada al mes.

Tal i com es va publicar a El Món ara fa dos anys, la FCF va adjudicar les reformes -finançades en gran part per la RFEF- a José Contreras, aleshores directiu de la federació i íntim amic d’Ángel María Villar. Unes obres que van acabar amb una inflació desmesurada de pressupostos i amb la subcontractació d’una segona empresa situada a la província de Girona, que va facturar menys del pressupostat inicialment a Tastavins SL (empresa de Contreras) i que va realitzar, al mateix temps, les obres del domicili particular i el restaurant d’Andreu Subies i la seva esposa Clara Forcada.

Ara fa una setmana, La República Esportiva explicava que el fins avui vicepresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol i expresident de la Federació Catalana de Futbol, presta serveis d’assessorament a la mateixa RFEF a través d’una empresa de la qual n’és propietari. La Federació Espanyola va signar un contracte amb la societat SPORT ADVICE AND DEVELOPMENT SPORTS SERVICES S.L. el dia 2 d’agost del 2018, dos dies després que Subies renunciés a la presidència de la Federació Catalana de Futbol i el mateix dia que l’empresari de Benavent constituí l’empresa en el Registre Mercantil de Barcelona amb CIF B67274514, segons consta en el Boletín Oficial de Estado número 190 de l’any 2018.

Per llei, els directius de les federacions esportives espanyoles tenen prohibit percebre una remuneració per les seves activitats com a membres de l’ens federatiu. Així ho especifica el Reial Decret 1835/1991 del 20 de desembre, corresponent a les Federacions Esportives Espanyoles, que en el seu article article 18 recull que “los miembros de la Junta Directiva, a excepción de su Presidente, no serán remunerados”.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,320SeguidorsSeguir

Opinió