Dijous, 9 desembre 2021

Antonio Torres acusa Joan Soteras de vulnerar el procés electoral a la FCF

L'exàrbitre i precandidat a la presidència aporta un nou escrit amb tres converses telefòniques que vincularien Soteras amb una presumpta irregularitat electoral

|

L’exfutbolista i àrbitre professional Antonio Torres López, que divendres passat va demanar de manera formal la impugnació de les eleccions a la Federació Catalana de Futbol amb un escrit presentat davant el Tribunal Català de l’Esport, ha aportat nova documentació davant la junta electoral de la FCF per tal d’aportar proves a l’acusació inicial.

Aquestes proves, segons consta en els documents als quals ha tingut accés La República Esportiva, es basen en l’adjunció d’un pendrive amb tres converses enregistrades en format àudio que vincularien el president interí i relleu d’Andreu Subies a la presidència, Joan Soteras, amb una suposada vulneració del procés electoral.

Més concretament, i tal i com explicita el text, “la candidatura del senyor Soteras s’ha produït a sol·licitar els avals necessaris per a ser candidatura vàlida abans de l’inici del procés electoral”, havent pactat -presumptament- aquestes butlletes de suport amb diversos clubs catalans en les setmanes prèvies a la convocatòria de les eleccions.

Torres López explicita en l’escrit el nom de tres entitats que asseguren, en trucada telefònica, haver mantingut converses amb Soteras i el seu equip de govern dies abans de la convocatòria oficial: CE Europa, CE Sant Gabriel i CF Can Vidalet. Torres admet, però, que aquestes no són les úniques converses gravades i que “en tinc més, fins i tot de presidents que han jugat a Primera Divisió”.

Segons l’exàrbitre, aquesta acció “comporta, no tant sols la vulneració de la normativa electoral de la FCF, sinó també una clara situació d’avantatge per part d’aquesta candidatura, generant una clara desigualtat d’oportunitats”. Torres, a més, es mostra molest amb la decisió de la Federació de situar el termini de sis dies per a la presentació d’avals i, per tant, de la candidatura, en “un aqüeducte de cinc dies amb tres dies festius”, juntament amb una queixa per la negativa de la FCF a facilitar els contactes dels presidents dels clubs i de la relació i número de càrrecs a presentar en la llista electoral.

Per tot això, Antonio Torres López demana la suspensió de les eleccions i insta la junta electoral proclamada per la FCF a “anul·lar el procés electoral d’aquesta federació”. Aquest dimecres finalitzava el termini per a la presentació de les candidatures, amb els seus 121 avals corresponents. A hores d’ara, els candidats a la presidència a falta de la validació definitiva són Joan Soteras -vicepresident de Subies i continuïsta- i Iván Carrillo, president del Gavà.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,331SeguidorsSeguir

Opinió