Setmanari digtal i esportiu

Divendres, 02 de juny del 2023

Bartomeu: “La reducció dels sous dels jugadors professionals és insuficient”

"Es va dir que el club faria l'ajustament de sous, si calia de forma unilateral, simplement perquè la normativa ho permet."

|

- Publicitat -

El Barça ha emès un comunicat que tanca aquests dies d’incertesa sobre la retallada dels sous dels jugadors professionals del club que va provocar una nota pública de Leo Messi i els altres capitans de la primera plantilla de futbol. El comunicat del club és aquest:

Publicitat

El president Bartomeu ha fet la ronda de les ràdios i sintetitzem el que ha dit:
Els professionals als quals s’ha retallat el 70% del sou, mentre duri la pandèmia són: Primer equip, Barça B, Juvenil A i Femení de futbol. Bàsquet, handbol, hoquei i futbol sala, de les seccions. No només són els jugadors, també s’aplica aentrenadors i tot l’staff.

El primer equip de futbol, a més, ha donat un 2% del seu sou (o sigui la baixada d’ingressos és del 72%) per garantir el 100% del sou dels treballadors del club afectats per l’ERTO.

Semblaria, doncs, que l’ERTO seria innecessari amb aquest coixí provinent de la primera plantilla però el president ha insistit que cal fer-lo “com tothom”, malgrat la reticència mostrada pel comitè d’empresa dels treballadors del club.

Bartomeu ha posat números de l’estalvi que aquesta retallada del sou dels professionals representa: “El 70% del sou de la primera plantilla són 14 M cada mes i els altres set equips professionals aporten 2M més. El total puja a 16M i això no és suficient per pal·liar la davallada dels ingressos: TV, UEFA, Museu, museu, botigues, esdeveniments i moltes coses més”

El president, però, no ha volgut concretar la xifra que el club està deixant d’ingressar a cada mes i l’estalvi en sous no acaba de contrarestar: “La rebaixa dels sous minimitza les pèrdues però no les cobreix”.

Entrant en material més “sensible” se li ha preguntat què vol dir Messi en el seu comunicat quan escriu “De dins del club ens han posat sota la lupa i volien forçar-nos”. El president ha respost que, des de la primera reunió el 20 de març, els jugadors en cap moment van negar-se a la retallada. Es va dir que el club ho faria igualment, si calia de forma unilateral, simplement “perquè la normativa ho permet. S’hauria pogut fer però no ha calgut.”
Segueix el president: “En aquestes circumstàncies sempre passa que hi ha gent, del club i de fora, que ha opinat massa i sense tenir-ne tota la informació. Hi ha hagut nerviosisme.”

En aquest sentit, és evident com l’univers futbol ha entès la disputa entre jugadors i directiva. Solament cal veure la portada de l’Équipe:

El president blaugrana, no hi està d’acord: “Reitero que des del primer moment la disposició dels jugadors era de fer el que calgués. He tingut videoconferències amb els 4 capitans gairebé cada dia i el seu comportament ha estat modèlic amb l’afegit d’aquest 2% més de generositat. Estem molt orgullosos de tots els professionals.”

“Les relacions amb els jugadors són immillorables. Hem parlat de tot, no només de l’acord econòmic, sinó de la UEFA, dels calendaris, dels nous models de competició, de dates, calendaris, vacances… Potser canviaran algunes coses en el món del futbol, canvis estructurals. Caldrà repensar projectes i models de competició. Per exemple la idea del Mundial de clubs de 24 equips, la futura Champions també ampliada…

Bartomeu ha dit que el pressupost d’aquesta temporada de 1.050 milions estava assolint-se, ja que, al febrer, s’anava pel davant en les previsions. “El club mai no ha passat cap perill d’entrar en fallida”

De l’ajut ofert pel Barça a la Generalitat, el president ha reiterat que totes les instal·lacions del club són a disposició del govern i ha donat un detall específic: “La llitera que surt al camp a recollir els jugadors lesionats ara mateix està a Sant Pau transportant malalts”

Finalment, el president blaugrana s’ha alineat amb els que opinen que les competicions d’aquest any s’han d’acabar com sigui, tot i que el Barça prioritza que vol públic als estadis: “Amb l’ajornament de l’Eurocopa s’han alliberat dates i si cal esperar més per reempendre les competicions amb públic, ho preferim encara que sigui acabar més tard”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes