Dissabte, 16 octubre 2021

Bartomeu no ha sabut marxar amb noblesa ni discreció

En culpa la Generalitat per "irresponsables" en deixar-los votar en temps de pandèmia.

|

En l’al·locució de comiat de la presidència, Josep Maria Bartomeu ha carregat contra el govern català: “Si en la meva compareixença d’ahir parlava de la perplexitat que ens ocasionaven algunes decisions, avui he de dir que aquestes decisions, a part de contradictòries, ens semblen irresponsables.

CONTRA EL GOVERN CATALÀ
En un moment que la Generalitat està aplicant greus mesures als ciutadans, les famílies i les empreses, en què es parla de confinar, no trobo cap altre qualificatiu que el d’irresponsable en dir-nos que nosaltres podem votar. Nosaltres demanàvem cobertura legal al Govern de la Generalitat, com ells van demanar cobertura legal al govern central per prendre mesures més dures contra la pandèmia.

Així doncs, la raó de la dimissió és la negativa de la Generalitat a poder celebrar la moció de censura més endavant, per no donar-los cobertura legal per saltar-se els estatuts del club. “No podem ni volem situar-nos davant la tessitura d’haver d’optar entre la protecció de la salut i l’exercici del dret al vot. I per això prenem la decisió de no convocar el vot i dimitir immediatament de les nostres funcions”, ha argumentat.

MOLEST PER LES CRÍTIQUES
El ja expresident blaugrana s’ha mostrat molt molest per les crítiques rebudes i els suposats motius pels quals seguia en el càrrec. “S’ha insinuat que teníem interessos ocults, coses per amagar, i fins i tot s’ha dit que volíem evitar avalar… Insinuacions falses i lamentablement, moltes d’elles justificades en interessos polítics o electorals”, ha lamentat.

“Però el que hem viscut aquests últims mesos sobrepassa qualsevol límit. Se’ns ha faltat el respecte, als meus companys de Junta i a mi; se m’ha insultat, amenaçat, fins i tot, a mi i a la meva família. També als meus companys de Junta Directiva”, ha criticat.

COMISSIÓ GESTORA PER CONVOCAR ELECCIONS EN 90 DIES
Amb aquesta dimissió en bloc de la Junta Directiva, una Comissió Gestora presidida per Carles Tusquets –actual president de la Comissió Econòmica del club–, es posarà al capdavant de l’entitat amb l’objectiu de convocar eleccions d’aquí a un màxim de tres mesos.

Una vegada prengui possessió del càrrec la Gestora, presidida per Tusquets i formada per membres de les comissions econòmica i de disciplina del club, es començaran a descomptar els noranta dies de marge per convocar unes eleccions que ja tenen, a l’espera de Joan Laporta i altres noms, els següents precandidats; Jordi Farré, Víctor Font, Agustí Benedito, Lluís Fernández Alà i Toni Freixa.

A més d’aquesta funció principal de convocar els comicis, hauran de salvaguardar el dia a dia del FC Barcelona en les seves funcions administratives i de representació, però sense prendre decisions que no siguin imprescindibles en aquest sentit.

Malgrat això, Bartomeu els deixa un encàrrec a fer: “Confio que la Comissió Gestora pugui acabar aquest procés, i tant de bo sigui amb un acord de totes les parts. Pel ben del Barça”. Un ‘deure’ en referència a la negociació de la rebaixa salarial, en empleats i plantilla esportiva, que segueix oberta.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,338SeguidorsSeguir

Opinió