Setmanari digtal i esportiu

Divendres, 02 de juny del 2023

Catalanofòbia indissimulada a les lligues d’en Piqué

Queens collons de Leage és aquesta?

|

- Publicitat -

Apreciat Gerard, Sr. Piqué
Fem aquesta notícia en forma de missiva personalitzada perquè entenem que, com a màxim responsable de la Kings o Queens League, vós heu de tenir l’opció de corregir, o millor dit, rectificar i, si s’escau, acomiadar la gent del vostre entorn que absurdament, inapropiadament i, fins i tot, il·legalment es dedica a ordenar en quin idioma s’ha de parlar quan es comença una entrevista o, fins i tot, quan hi ha una queixa o incidència en el joc.

No es pot donar la idea a la gent jove esportista que el seu idioma natural, el català, està proscrit en les competicions que vós amb tant d’encert heu creat i posat en marxa, sota ves-a-saber quines raons, imaginem de “comoditat” de “nosa”, de “mandra”… No es poden categoritzar els idiomes i dictaminar quins són correctes i millors que els altres. D’això se’n diu supremacisme i, en el cas català, directament catalanofòbia.

Publicitat

Vós, Sr. Piqué, pot fer molt en favor de la llengua catalana. Va ser molt comprensible que us rebotéssiu contra les ingerències polítiques partidistes que pretenien treure’n suc, de la vostra exitosa feina. Ara bé, hi havia dos camins, o apuntar cap als voltors o tirar aigua al vi a la importància de fer servir el català amb normalitat tot adoptant el relat que “en castellano todos nos entendemos”. Fent això, no només donava més corda als oportunistes que el criticaven sinó que, imaginem que sense pretendre-ho, donava ales als seus subordinats perquè assaltessin els drets lingüístics més elementals dels participants en les seves lligues. Li demanem que s’ho repensi i que doni un cop de timó, simplement aplicant allò del “Respect” que tant s’esmenta com a valor de l’esport.

Atentament
La República Esportiva

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes