Dilluns, 28 novembre 2022

Dinamarca anirà a Qatar amb equipació sense cap referència al Mundial en protesta per la manca de respecte als drets humans

L'emirat els ha resport que "També a Dinamarca cal respectar més els drets humans"

|

Possiblement, no passaran de ser respostes simbòliques i minoritàries, però mai hi havia hagut abans un moviment en contra la celebració d’un Mundial de Futbol. Des del moment quan Qatar va ser triat per rebre el mundial 2022, va haver-hi contestació, però els diners que s’hi mouen són tan descomunals que han fet callar les protestes, totes basades en la manca de respecte per als drets fonamentals al país i, específicament pels obrers que han mort fent els estadis i les instal·lacions, unes dades mai no fixades i que el sultanat del golf nega.

A les declaracions individuals de jugadors retirats de pes, com Eric Cantona o Philipp Lahm, en el sentit que n’abomines la celebració i que no s’ho pensen mirar, de manera tímida, la selecció danesa ha fet palès el seu malestar amb la presentació de l’equipació del seu equip que redueix al mínim les referències a l’esdeveniment. Hummel és la marca esportiva danesa que se n’ha encarregat i ho ha tuitat:

No cal dir que Qatar ha respost immediatament negant-ho tot, reclamant que es respectin els pactes que hi ha sobre la uniformitat de les seleccions participants i, fins i tot, contraatacant amb una afirmació oberta i sense cap prova fonamentada: “També a Dinamarca cal protegir més els drets humans…”. És evident que al llarg del mundial el món estarà al cas del futbol i també de tot el que envoltarà l’esdeveniment.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,287SeguidorsSeguir