Setmanari digtal i esportiu

Divendres, 02 de juny del 2023

El Barça dona suport a la disputa de partits de Lliga als Estats Units

El club es posiciona a favor de l'acord entre LaLiga i Relevent i considera "una bona idea" la disputa de partits oficials en territori nord-americà

|

- Publicitat -

L’acord entre LaLiga i l’empresa nord-americana Relevent, que ha de dur els clubs de la Lliga espanyola a disputar partits oficials als Estats Units, ha generat certa controvèrsia en els entorns professionals del futbol. D’una banda, els futbolistes s’han mostrat rotundament en contra de la proposta, i ho han fet públic a través del president de l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), David Aganzo.

En una reunió celebrada dimecres a Madrid, els capitans de tots els clubs de Primera Divisió -a excepció del Girona, que va tenir un problema d’horaris- van acordar expressar el seu malestar amb l’acord “unilateral” i van amenaçar amb la convocatòria d’una vaga si Javier Tebas tira endavant la idea de disputar partits als EUA sense consensuar-ho amb els clubs i els mateixos protagonistes. “De manera unànime, els futbolistes hi estan en contra, sorpresos i indignats amb la decisió, unilateral i sense consultar, de jugar un partit oficial als Estats Units”, va manifestar Aganzo.

Publicitat

El Barça, a favor

Un dels clubs amb major influència i amb una enorme capacitat de convocatòria en territori nord-americà, el Barça, té clar que la iniciativa de LaLiga és positiva. En una conversa amb La República, el portaveu de l’entitat blaugrana, Josep Vives, reconeix que “ens sembla una bona idea anar a jugar un partit als Estats Units. Això va en la línia de la internacionalització, no només del club, sinó també de la Lliga”.

El Barça considera “important que en mercats estratègics del món, on el futbol creix d’una manera considerable, nosaltres hi tinguem una presència. Ja hi ha altres lligues que ho fan, que intenten instal·lar-se en aquests mercats. Això acaba suposant recursos importants pel club.”

Sense conflictes amb els jugadors

Ara bé, el club barcelonista tampoc vol que el projecte tiri endavant sense el vist-i-plau dels futbolistes, els veritables protagonistes de l’acció. “Hem de trobar la fórmula que permeti el consens de totes les parts. Amb els jugadors arribarem a un acord, però a hores d’ara és molt tendre”, explica Vives, que espera que la Lliga “presenti un projecte sobre la taula que sigui viable, pel calendari i pels jugadors”.

El club català, però, està “tranquil”. Creu que s’acabarà arribant a un acord i que tothom quedarà satisfet amb la proposta final. Aixo sí, sense baralles: “No ha de comportar cap mena de crisi, ni conflicte.”

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes