Setmanari digtal i esportiu

Divendres, 02 de juny del 2023

El Barcelona és el segon equip del món que més diners ha rebut de la FIFA pel seu suport al futbol femení

La FIFA acaba de fer oficial la distribució d'aquest diners dels que se n'han beneficiat 822 equips de tot el món

|

- Publicitat -

La FIFA vol contribuir a la professionalització del futbol femení i ha repartit uns fons als clubs perquè puguin crear un entorn d’alt rendiment per a les millors jugadores de món i que inverteixin en el futbol base femení. Aquest fons de solidaritat per a clubs de la Copa del Món Femenina de la FIFA permetrà repetir el gran èxit aconseguit a França 2019. Èxit que va repercutir en un total de 39 federacions i 822 clubs, 403 d’elles pertanyents a UEFA.

Així la primera edició del Fons de solidaritat per a clubs de la Copa del Món Femenina de la FIFA compta amb 8.460.000 de dòlars, part de la contribució econòmica de 50 milions de dòlars destinada a les participants de França 2019. Els fons s’han repartit entre els clubs cedents i els clubs formadors que tenien dret a beneficiar-se’n.

Publicitat

D’una banda els clubs cedents, que són aquells en què estava inscrita una jugadora participant en la Copa del Món Femenina de la FIFATM des de l’inici de la fase de preparació fins al final de la competició (24 de maig – 7 de juliol de al 2019). De l’altra, els Clubs formadors on s’haguessin format les jugadores entre els dotze i els vint-i-dos anys.

Els 8.460.000 de dòlars destinats als clubs cedents i formadors es van dividir en dues partides iguals. Per calcular les quantitats exactes que rebrien els clubs beneficiaris es va tenir en compte el nombre de dies que cada selecció havia participat en el torneig des del 24 de maig de 2019 fins al dia posterior al fet que l’equip abandonés el torneig. En el càlcul no es va tenir en compte si les jugadores havien arribat a disputar algun partit.

Les 24 federacions membre que es van classificar per a França 2019 van rebre un formulari en el qual havien d’emplenar l’historial de cada jugadora de la seva selecció, és a dir, en quins clubs havien jugat entre els dotze i els 22 anys, així com el club en el qual militaven en l’actualitat. Si, en algun moment del període en qüestió, la jugadora va estar inscrita amb un club afiliat a una federació membre diferent del de la federació membre participant en la fase final de la competició, la FIFA va informar les federacions membre interessades al respecte després de rebre l’historial de la jugadora.

Els fons es van enviar a les federacions membre corresponents a finals de desembre de 2019. Les federacions van rebre un comunicat de la FIFA en què se’ls informava de la quantitat que rebrien i que havien de distribuir els fons entre els clubs beneficiaris. Això si, FIFA va exigir que els fons es destinaran íntegrament a programes de desenvolupament i de futbol juvenil per a dones i nenes. Fins i tot en el cas que un club beneficiari només compti amb seccions masculines, aquest s’ha d’assegurar que les dones i nenes amb talent puguin seguir tenint accés al futbol a través de les estructures competitives del futbol d’elit masculí. Per rebre els fons, els clubs van haver de comprometre de manera oficial a invertir-los íntegrament al futbol femení.

El Barcelona ha sigut compensat en relació directa amb el suport que destina al futbol femení i l’equip blaugrana ocupa el segon lloc del rànquing mundial amb 144.540 euros només superat pels 158.273 euros de l’Olimpique de Lió. A l’estat, l’Atlético de Madrid va ser el segon en la llista amb 78.494 euros, seguit de l’Espanyol amb 27.276 euros.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes