Setmanari digtal i esportiu

Divendres, 02 de juny del 2023

Infantino: “L’àrbitre hauria de parar el partit si hi ha un incident racista”

"El mundial de Qatar, al 2022, serà un esdeveniment fantàstic"

|

- Publicitat -

Gianni Merlo, president de l’Associació Internacional de Premsa Esportiva (AIPS) i Gianni Infantino, president de la FIFA, van oferir una conversa a escala mundial en els AIPS Sport Media Awards celebrat aquest dilluns a Budapest.

Segons informa el diari MARCA, present a l’esdeveniment, Infantino va fer un repàs de la situació del futbol actual i, entre les seves declaracions, en va destacar una en referència al racisme: “Un àrbitre pot interrompre el partit si hi ha un incident racista. De fet, ho hauria de fer i, si la situació no s’atura o no s’esmena, el matx s’hauria de suspendre i l’equip que hi fos al darrere perdria el partit. Això només està començant a passar a pocs països i en els que no s’hi intervingui, ho acabarà fent la FIFA”.

Publicitat

Sobre la cita mundial que se celebrarà a Qatar l’any 2022, Infantino es va mostrar optimista: “Qatar serà un país que estarà a punt abans que cap altre. Serà un esdeveniment fantàstic, un canvi de perspectiva per al món també perquè la gent anirà a Qatar i veurà que molts dels prejudicis que tenim sobre el món àrab no tenen cap raó de ser”.

Un tercer tema important a la trobada va ser el futbol femení: Per a Infantino, en l’àmbit mundial, està més igualat l’esport femení que el dels homes: “en el masculí, la bretxa entre Europa i la resta és enorme. En canvi, el futbol femení ha començat més o menys al mateix temps a tot el món”. El president de la FIFA és conscient que el futbol femení necessita més finançament: “Necessitem invertir milions de dòlars en els anys que venen en el futbol femení.”

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes