Dissabte, 16 octubre 2021

Koeman: un historial com a entrenador amb llums i ombres

Ha estat destituït a quatre dels vuit equips que ha entrenat

|

De tot el que la Junta directiva semblava que havia de fer: “ja tenim les decisions preses” anunciava majestuosament el president Bartomeu, de moment ens hem quedat amb el de sempre, que és carregar-li els neulers a l’entrenador. I de seguida buscar-ne un altre que “torni la il·lusió a l’afició”. I tornem a estar amb el de sempre: aquest entrenador agafar a córrer-cuita, és un home definitiu que lideri la renovació o és un entrenador pont que faci la feina bruta abans no n’arribi un de més definitiu i comenci ja alliberat de càrregues?

Sembla que l’home escollit és Ronald Koeman i s’està treballant a contrarellotge per poder anunciar-ne l’arribada. És Koeman l’entrenador desitjat o és l’home-pont? Ser una llegenda com a futbolista, artífex de la primera Copa d’Europa blaugrana entre altres importants mèrits sobre el camp, no ha de ser forçosament garantia de ser bon entrenador o, com a mínim, un entrenador exitós. Mirem-ne el currículum com a entrenador.

SVB VITESSE
Abans de tornar a Holanda i agafar el seu primer equip, el SBV Vitesse, va formar part de l’equip tècnic del FC Barcelona com a ajudant de Louis Van Gaal. De seguida va tornar a la casa mare, l’Ajax, per entrenar-lo entre el 2001 i 2005, quan, a mitja temporada, al febrer va ser acomiadat pels mals resultats obtinguts tant a la lliga com a la Champions. En mig d’aquest període, a la fi de la temporada 2002-03, Koeman ja va rebre una oferta de l’aleshores nou president del FC Barcelona, però no es va arribar a cap acord.

BENFICA
El juliol de 2005 fitxar pel Benfica de Lisboa, a Portugal. Arribà als quarts de final de la Lliga de Campions de la temporada 2005-2006, on va ser eliminat pel FC Barcelona.

PSV EINHDOVEN
El maig del 2006 passà al PSV Eindhoven, equip amb el qual va aconseguir la lliga neerlandesa 2006-2007 a la darrera jornada, en una carambola amb l’AZ ALkmaar d’en Louis Van Gaal.

VALÈNCIA
El novembre del 2007, en plena temporada, va deixar aquest equip per entrenar el València amb un encàrrec que podria assemblar-se una mica a l’actual, ja que l’equip anava molt malament, i l’holandès va apartar de l’equip a les “vaques sagrades” del vestidor: Albelda, Cañizares i Angulo, enrarint encara més l’entorn de l’equip. Tot i guanyar la Copa del Rei, l’equip xe seguia caient a la classificació de la lliga i va acabar sent destituït l’abril del 2008.

AZ ALKMAAR
El 2009 assumí el càrrec d’entrenador de l’AZ Alkmaar, campió a la temporada anterior. No va arribar ni a Nadal, ja que a principis de desembre el van fer fora en veure’s el club el darrer a la lligueta de la Champions i a setze punts del líder a la competició domèstica.

FEYENOORD
A l’inici de la temporada 11-12 Koeman va fitxar pel Feyenoord per a una sola temporada, però el contracte es va ampliar fins que, el febrer de 2014, Koeman va anunciar que buscava altres horitzons que no eren altres que la Premier League anglesa.

SOUTHAMPTON
Koeman va entrar al Southampton a l’inici de la temporada 14-15 amb un contracte de tres anys. El començament va ser fulgurant situant el club en els llocs capdavanters de la classificació i acabant la lliga en setena posició.

EVERTON
També de tres anys va ser el contracte signat amb l’Everton, el juny de 2016 i, en el primer, va dur l’equip a classificar-se per a l’Europa League. El segon equip de la ciutat de Liverpool va donar-li pressupost i plens poders per a fer i desfer, però, vistos els mals resultats a l’inici de la temporada 17-18, tan aviat com a l’octubre va ser destituït.

SELECCIÓ HOLANDESA
El febrer de 2017, Koeman va ser presentat com a entrenador de la selecció de futbol dels Països Baixos després del fracàs de no haver pogut dur l’equip nacional al Mundial de Rússia. De moment és el càrrec que té i el que hauria de trencar si vol venir al FC Barcelona.

RESUMINT
Destituït a l’Ajax (2005), València (2007), AZ Alkmaar (2009) i Everton (2017). Són quatre dels vuit equips que ha entrenat, un 50%.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,338SeguidorsSeguir

Opinió