Dilluns, 28 novembre 2022

La Lliga xifra en 678 M el cost per als clubs de futbol per suspendre la competició

La crisi sanitària es converteix en un nou torcebraç entre la Federació i La Lliga

|

Qui té la potestat de suspendre, parcial o totalment, la competició és la RFEF però La Lliga és qui pot veure’s més perjudicada econòmicament. És per això que la patronal adverteix que el dany econòmic per als clubs seria de més de 678 milions d’euros.

D’aquesta xifra, 549 milions corresponen als drets de televisió que, en cas de no acabar-se la competició es retirarien del que s’ha pactat amb les empreses que han pagat per poder emetre els partits. Aquests drets d’emissió es distribueixen entre tots els equips de primera i de segona divisió.

Aquesta xifra és especialment alta tenint en compte pels drets que els clubs van rebre en total 1.506 milions d’euros en la temporada anterior, dels quals Madrid i Barcelona se’n van dur més de 300 entre els dos.

Els altres 129 milions corresponen als ingressos de taquilla i als abonaments dels aficionats que els clubs deixaran de rebre. Encara que remarquen hi ha moltes altres pèrdues que no han quantificat, com els patrocinis.

Fonts internes de La Lliga, a més, creuen que aquest escenari seria especialment negatiu perquè afectarà també tota mena de sectors que es nodreixen d’aquest esport com bars, marxandatge, hostaleria o transports. A més recorden la importància que té el futbol professional per al país, sent l’1,37% del PIB.

En un primer moment es va optar per la solució de jugar a porta tancada però a partir del confinament del Reial Madrid ha calgut aturar la competició.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,287SeguidorsSeguir