Setmanari digtal i esportiu

Divendres, 24 de març del 2023

La UEFA no autoritza que s’il·lumini l’Allianz Arena de Munic amb l’arc de Sant Martí

Ho considera una idea presa per raó d'un "context polític"

|

- Publicitat -

El govern ultraconservador ara mateix al poder a Hongria, amb Viktor Orbán de president, recentment ha passat lleis homòfobes consistents, en bona part, en invisibilitzar el col·lectiu LGTBI i, en motiu de jugar-se demà dimecres a les 21 hores un Alemanya-Hongria a Munic, hi ha hagut la idea d’il·luminar l’Allianz Arena amb elc colors que fa servir aquest col·lectiu, els de l’Arc de Sant Martí.

Doncs la UEFA, la mateixa UEFA que tirava pel dret i volia sancionar el Barça per donar suport a la Superlliga, ara s’ha arronsat i ha decidit no autoritzar-ho. L’organisme rector del futbol europeu considera que aquesta decisió, adoptada per les autoritats de Munic, contravindria els estatuts de la organització, que prohibeixen manifestacions de caire polític, en entendre que es tracta d’una reacció a les mesures aprovades pel govern hongarès contra les minories sexuals.

Publicitat

Diu el comunicat: “Tal com reflecteixen els seus estatuts, la UEFA és una organització políticament i religiosament neutra. Tenint en compte el context polític d’aquesta demanda, la UEFA ha de rebutjar aquesta petició”. No hi han pogut fer res però, malgrat intentar-ho, sobre el fet que el capità alemany, Manuel Neuer, porti els colors LGTBI al seu braçalet. La UEFA ha pretès nadar i guardar la roba: “La UEFA ha examinat el braçal que portava el jugador i, considerant que promovia una bona causa, la diversitat, no hi haurà cap procediment disciplinari contra ell.”

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,270SeguidorsSeguir