Setmanari digtal i esportiu

Dilluns, 30 de gener del 2023

Confirmat: El JJOO de Tòquio, al 2021

Dick Pound, membre del COI, diu a USA Today que "els Jocs no començaran el 24 de juliol" i "probablement ens n'anem al 2021"

|

“Sobre la base de la informació que té el COI, s’ha decidit l’ajornament”, ha dit Pound a programa de televisió USA Today. “No s’ha determinat res més, però els Jocs no començaran el 24 de juliol. Això ja és segur.”

Preguntat el COI si Pound parlava oficialment en nom del COI, l’organització ha respost que “és el dret de tots els membres del COI interpretar la decisió que es va anunciar ahir”.

Els Jocs Olímpics són un esdeveniment enorme, tant en nombre de persones implicades com econòmicament. Més d’11.000 atletes de 206 nacions esperen competir en 339 esdeveniments. Molts milers més tenen previst treballar en alguna part dels jocs, des de venedors de menjar i souvenirs fins a empleats d’hotel fins a entrenadors i entrenadors. Les entrades es van esgotar el juliol passat i milions de persones esperaven veure’ls des de qualsevol lloc del planeta.

Si bé les olimpíades es van cancel·lar en el passat, a causa de la Primera Guerra Mundial i la Segona Guerra Mundial, mai no s’han ajornat a un any diferent. Els Jocs d’Estiu de 1916 es van cancel·lar a causa de la Primera Guerra Mundial. Els Jocs de 1940 i 1944, tant d’hivern com d’estiu, es van cancel·lar a causa de la Segona Guerra Mundial.

Just abans, el 1936, Barcelona va voler fer unes Olimpíades Populars, com a protesta contra els Jocs Olímpics d’estiu de 1936 que es van celebrar a Berlín, que aleshores estaven sota el control del Partit Nazi. Tot i obtenir el suport d’alguns atletes, i molt significativament de la Unió Soviètica de Joseph Stalin i de l’organització Internacional Comunista, l’Olimpíada Popular no es va celebrar mai, arran de l’esclat de la Guerra Civil espanyola. Cinquanta-sis anys després, i en justa reparació històrica, Barcelona va acollir els Jocs Olímpics d’estiu del 1992.

Altres jocs han estat afectats per boicots: Els Jocs Olímpics d’estiu de Moscou, el 1980, va ser boicotejat pels Estats Units i diversos països aliats per protestar contra la invasió soviètica d’Afganistan. La Unió Soviètica, en retorn, va boicotejar els Jocs Olímpics d’estiu de 1984 a Los Angeles. Per contra, el 2016, els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, Brasil, van jugar com estava previst malgrat les advertències dels científics sobre el virus Zika.

Els propers Jocs Olímpics posteriors a Tòquio són els Jocs d’Hivern de Beijing del 2022, seguits dels Jocs d’Estiu de París del 2024, i els Jocs d’Hivern del 2026 a Milà i Cortina, Itàlia.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,273SeguidorsSeguir