Setmanari digtal i esportiu

Dilluns, 30 de gener del 2023

El Govern dona suport a Laia Sanz i Mercè Martí pel Dakar 2023

La consellera Vilagrà i la secretària de l'Esport, Anna Caula, han definit les pilots com a exemple de "l'empoderament de l'esport femení"

|

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha encapçalat la presentació del suport que el Govern català dona a Laia Sanz i a l’equip CMR Group Women Dakar Team, liderat per Mercè Martí, de cara a la pròxima edició del ral·li Dakar. Durant l’acte, la consellera ha assegurat que “l’esport és una eina poderosa per a transformar el país, i fer-lo més just i cohesionat socialment” i que les dues pilots “també sou dones poderoses”.

El Palau Robert de Barcelona ha acollit un acte “de celebració”, segons la consellera de la Presidència, “per partida doble: per l’alt nivell de l’esport i el motor català, i per l’empoderament de l’esport femení que significa la participació de dones pilots en una de les proves més dures del món”. Dirigint-se a les dues esportistes, la consellera ha dit que són “referents de l’esport català per les vostres gestes, empenta i talent com a esportistes” i també “mirall” per nenes i joves que volen dedicar-se professionalment a aquest esport, però que no gosen fer el pas.

“Des del Govern, donem tot el nostre suport a les dones esportistes per continuar evolucionant i millorant en un sector, el del motor, molt masculí”, ha afegit Vilagrà, amb la voluntat de “trencar barreres i ampliar horitzons”. També ha fet èmfasi en la necessitat de “donar més visibilitat” a les dones esportistes, un repte que Laia Sanz i Mercè Martí “ajuden a fer possible”.

Per la seva banda, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha destacat que en el marc de “la legislatura de l’esport femení”, el Govern dona suport a “dos projectes il·lusionants i que canvien mirades” encapçalats per dues dones que “trenquen sostres de vidre”. “L’esport femení és igual de potent, motivador i engrescador” que el masculí, ha afegit.

Pel que fa a les pilots, Laia Sanz ha agraït el suport de l’executiu català a la seva participació al Dakar, on espera “estar a dalt de tot”, i s’ha mostrat “orgullosa d’haver ajudat que l’esport femení avui sigui més reconegut”. Al seu torn, Mercè Martí ha explicat que l’objectiu és donar continuïtat al projecte iniciat l’edició passada per “consolidar la presència de la dona en aquest tipus d’esdeveniments i al lideratge femení”. La pilot vol també “fomentar referents a les noves generacions i empoderar l’esport femení”. La del 2023, serà una de les edicions del Dakar on prendran part més equips femenins.

Projectes per ser més competitives
Després de participar-hi en moto 11 vegades, la pilot Laia Sanz afronta el segon Dakar consecutiu en la categoria de cotxes, dins de l’equip Astara Team, amb l’italià Maurizio Gerini de copilot. L’objectiu de la corredora de Corbera de Llobregat és millorar el resultat de l’edició passada i lluitar per acabar en el top 15, així com fer un pas endavant en la transició de les dues a les quatre rodes. Per això, competirà amb un equip més competitiu, que compta amb les mecàniques catalanes Jessica Nebra i Iona Hernández dins del seu personal.

Per la seva banda, Mercè Martí torna a encapçalar el CMR Group Women Dakar Team, que l’any passat va fer història sent el primer equip íntegrament femení i català del ral·li Dakar. Enguany, la pilot de Sant Feliu de Llobregat vol donar continuïtat al projecte en el raid més dur del món i ho fa al volant d’un nou prototip Yamaha YXZ 1000R, un cotxe més competitiu i amb l’holandesa Lisette Bakker de copilot. L’equip manté majoria de dones en les diverses responsabilitats i tasques, amb la finalitat de continuar empoderant i donant visibilitat a la dona per generar referents a les futures generacions.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,273SeguidorsSeguir