Setmanari digtal i esportiu

Dilluns, 30 de gener del 2023

L’Olla de Núria 2023 serà a l’octubre i no al juny com fins ara

La 16a edició canvia de dates per motius de restriccions del Parc Natural de les capçaleres del Ter i el Freser

|

Per motius de restriccions del Parc Natural de les capçaleres del Ter i el Freser, encaixant dins el calendari de curses de muntanya i amb el consens de Vall de Núria i la Unió Excursionista de Vic, enguany l’Olla de Núria passarrà al cap de setmana del 6, 7 i 8 d’octubre. Divendres 6 d’octubre serà el tret de sortida d’un cap de setmana intens compost per 5 proves diferents. Es Comença amb l’Olla Nocturna, on es recorren 12 quilòmetres, una cursa amb el circuit similar a la clàssica Olla de Núria, però amb l’essència de la l’alta muntanya en estat pur, la foscor.

Dissabte 7 d’octubre serà el torn de l’Olla Vertical amb sortida al Santuari de Núria i arribada a l’emblemàtic cim del Puigmal. Són quatre kilòmetres agònics on s’haurà de superar els 970 m de desnivell positiu que separen la sortida de l’arribada. Dissabte a la tarda hi haurà l’entrega de dorsals i Brifing tant a Núria com a Ribes de Freser i diferents sorpreses per als que s’hi apropin.

I per últim i com a plat fort, diumenge 12 de juny es realitzarà l’Olla de Núria amb sortida a les 9:00h del matí per a tots els participants de l’Olla Clàssica i l’Olla Junior, 21km i 1900m de desnivell positiu, sense cap metre d’asfalt i autosuficient. La cursa es desenvolupa en un entorn ídil.lic com és Vall de Núria, al Pirineu de Girona. Un entorn que des de la cursa es preserva, impactant el mínim amb l’entorn, generant el mínim de residus.

Durant el matí l’esplanada del Santuari de Núria seguirà sent una constant de sortides i arribades de les diverses categories de l’Olleta, les curses dels més joves, perquè des de l’Olla de Núria seguim apostant per un esport on hi tenim cabuda des dels més grans als més petits. Continua la il·lusió en fer bullir l’Olla perquè sigui una festa de clausura de la temporada de curses de muntanya, i que segueixi sent una festa de l’esport i de la muntanya.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,273SeguidorsSeguir