Setmanari digtal i esportiu

Dilluns, 30 de gener del 2023

No hi haurà Copa Davis ni Copa Federació en 2020

Piqué no podrà repetir aquest any el show a la Caja Mágica de Madrid

|

La Federació Interncional de Tennis (ITF) ha anunciat aquest divendres la cancel·lació de les Finals tant de la Copa Davis com de la Copa Federació 2020, les competicions masculina i femenina per països, en considerar que no pot garantir la seguretats dels participants.

Han estat tres mesos d’anàlisi i deliberació abans d’arribar a prendre aquesta decisió. “És una gran decepció per a tots nosaltres que les finals de la Copa Davis no se celebrin en 2020. Hi ha moltes nacions implicades i no sabem com es desenvoluparà la situació en cada país i, en concrec a Espanya, el país amfitrió. És impossible predir la situació que hi haurà al novembre i garantir la seguretat dels que viatgen a Madrid.

la ITF i Kosmos Tennis, l’empresa d’en Gerard Piqué, esperen oferir un campionat excel·lent en 2021, quan sigui segur i factible fer-ho “, va dir el jugador blaugrana i president de l’empresa organitzadora.” Ha estat una decisió difícil de prendre, però oferir un esdeveniment d’equips internacional a aquesta escala i garantir la salut i la seguretat de tots els involucrats planteja un risc massa gran.

Esperem continuar la nostra associació amb Kosmos Tennis per oferir una competència fantàstica l’any que ve”, ha expressat David Haggerty, president de la ITF. Serà el dotzè any en la història de la competició, des de 1900, en el qual no hi haurà campió. Els altres que van quedar deserts van ser 1910, perquè cap país va voler reptar el campió, Australasia (Austràlia i Nova Zelanda), ia causa de les grans Guerres Mundials, entre 1915 i 1918, i 1940 i 1945. La Copa Federació mai havia estat cancel·lada des la seva estrena el 1963.

L’entramat logístic d’aquestes dues competicions és molt complicat, i implica molta mobilitat a nivell planetari, amb 24 eliminatòries de el Grup Mundial I i el Grup Mundial II que s’havien de jugar al setembre pròxim en format local-visitant, i en què participaven 48 nacions i, també, les eliminatòries regionals de el Grup III i IV, en què participen 76 equips nacionals… tot s’ha posposat al 2021.

I, respecte la copa Federació, tres quarts del mateix: quatre fases regionals de 2020 que havien de jugar-se (dos esdeveniments en el Grup II d’Amèrica, un en el Grup II d’Àsia / Oceania i el de el Grup III d’Europa / Àfrica)… tot també passat al 2021.

“En aquests temps extraordinaris, creiem que la millor manera d’avançar per protegir la salut i la seguretat de tots els involucrats i per respectar millor la integritat de la competència és estendre la Fed Cup d’aquest any fins a 2021”, va afirmar Haggerty.

Ningú, en cap moment, no ha fet esment de l’Adria Tour muntat per Novak Djokovic i que ha acabat amb molts dels participants infectats per la Covid-19, però segur que ha estat un altre element que s’ha tingut present.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,273SeguidorsSeguir