Setmanari digtal i esportiu

Dilluns, 30 de gener del 2023

No hi haurà Pilota d’or aquest any 2020

La revista France Football ha decidit no nomenar el millor jugador en aquest any esportiu tan irregular

|

France Football, l’organització de l’esdeveniment, considera que dels dotze mesos de l’any solament gener i febrer han sigut avaluables amb els criteris habituals. La resta de l’any s’ha vist, i es veurà, esbiaixada per massa canvis, com ara la final de la Campions unificada i a partit únic, els cinc canvis per partit… A ningú no se li escapa que la francesa ha estat la lliga més potent de les que van decidir aturar la competició i donar-la per acabada. La notificació, escuatament diu que “no es lliurarà la bota d’or” i remet a un comunicat més extens que resumim sota el tuit

“Per primera vegada des de 1956, la Pilota d’Or farà un descans. No hi haurà edició del 2020, ja que, després de reflexionar-hi, hem vist que no es donen les condicions correctes. Creiem que un any tan únic no pot ser tractat com un any ordinari i no ho farem.

A nivell esportiu, només dos mesos (gener i febrer), dels onze que generalment calen per decidir entre els millors, és massa poc per avaluar i jutjar, atès que els altres partits han tingut, o tindran lloc, en condicions diferents, a porta tancada, amb cinc substitucions, amb la final europea a vuit i a partit únic) tot plegat massa allunyat de l’habitual.

Ras i curt, l’equitat que cal preservar per atorgar aquest títol honorífic no seria la correcta i per evitar càlculs i projeccions excessivament rebuscats, hem triat l’opció menys dolenta.

Aquesta decisió, que, per descomptat, s’ha pres entre tots els components del Grup, no ens alegra, però ens sembla la més responsable. Protegir la credibilitat i la legitimitat d’un guardó significa també assegurar-se que sigui indiscutible amb el pas del temps.

La gran família de futbol i aficionats es reuniran el 2021 al voltant de la Pilota d’Or, per reviure l’alegria que envolta les cerimònies com s’han viscut els darrers anys i, en lloc dels 4 guanyadors habituals (Trofeus de Pilota d’Or masculí i femení, Kopa i Yachine), France Football nomenarà el millor equip de tots els temps elegit pel jurat habitual de 180 membresv d’arreu del món.

La idea és que, a partir d’una llista de futbolistes de totes les èpoques, elaborada per la redacció de la FF, cada membre del jurat haurà de triar, per a cada posició, els onze jugadors del seu equip de somni.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,273SeguidorsSeguir