Divendres, 24 Gener 2020

Un 67% dels catalans creu que Catalunya hauria de competir internacionalment

Fins i tot, votants del Partit Popular i de Ciutadans creuen que les seleccions catalanes haurien de ser oficials

|

Més de dos terços dels catalans creu que les seves seleccions esportives haurien de competir en tornejos internacionals oficials. És a dir, una majoria de la població pensa que Catalunya té el dret de participar activament en competicions de màxim nivell amb tota naturalitat, posant de manifest la necessitat d’aconseguir el reconeixement per part de les federacions internacionals. De fet, Catalunya ja té 21 seleccions reconegudes que competeixen amb la senyera en Mundials i Europeus.

L’enquesta Òmnibus del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) realitzada l’any 2018 i publicada aquesta setmana revela que el 67,1% dels catalans consultats “creu que les seleccions esportives catalanes han de poder prendre part en les competicions internacionals absolutes”, tal i com formula la qüestió. Només un 19,4% dels 1.200 enquestats aposta per l’opció negativa, mentre que un 13,5% no ho sap o no contesta.

Publicitat    

Una dada singular és la que juxtaposa aquest posicionament en relació al vot emès en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya. Segons l’enquesta del CEO, un 41,8% dels votants de Ciutadans i un 37,5% dels qui van escollir el Partit Popular dona suport al reconeixement internacional de les seleccions catalanes, ascendint fins el 45,3% pel què fa els qui van dipositar la seva confiança en el Partit Socialista. Pel què fa l’opció negativa, a Ciutadans puja fins el 44,8%, mentre que al PP la divisió és exacta: el 37,5% creu que Catalunya no ha de tenir reconeixement internacional.

En relació als partits sobiranistes, les xifres són les esperades. Un 88,9% de votants d’Esquerra, un 85,4% dels qui van escollir la CUP i un 90,8% dels que van optar per Junts per Catalunya considera que les seleccions han de ser reconegudes, mentre que Catalunya en Comú es manté equidistant: un 47,2% opta pel sí; un 37,5%, pel no.

Les dones i els joves, més a favor

L’enquesta del CEO també classifica els seus entrevistats per sexe i edat. En el cas de la pregunta que ens pertoca, un 69,2% de les dones enquestades considera que Catalunya ha de competir internacionalment, mentre que, entre els homes, la xifra es redueix mínimament fins el 64,9%. En el trams d’edat, un 72,7% dels joves d’entre 18 i 24 anys creu que les seleccions mereixen reconeixement, amb petites variacions de la xifra en persones de més edat, que van del 63,4% entre la gent de 25 a 34 anys fins el 68,7% -de manera ascendent- dels ciutadans majors de 64 anys.

Publicitat

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,815M'agradaAgradda
2,318SeguidorsSeguir