Dissabte, 16 octubre 2021

Lluís Cortés assumeix el càrrec amb l’obligació de guanyar la Lliga i la Copa

La directiva blaugrana admet que la destitució de Fran Sánchez ve provocada per la no obtenció de les darreres dues Lligues espanyoles

|

El nou entrenador del Barça no té opció. Lluís Cortés ha de guanyar la Lliga i la Copa de la Reina. La pressió és altíssima. Tant és així que el mateix vicepresident del club, Jordi Mestre, ha admès que la destitució de Fran Sánchez, tècnic durant les darreres dues temporades, es deu bàsicament a la no obtenció d’aquests dos títols, una obligació que es va autoimposar l’entitat barcelonista des que professionalitzés l’equip de noies ara fa quatre anys.

“Hem tingut molt clar que sent professionals havíem de tenir un nivell per assolir Lliga i Copa de la Reina. Duem tres anys que no ho hem aconseguit i tenim clar que havíem de dur a terme un canvi perquè no ens podem permetre seguir sense assolir els objectius”, ha explicat el vicepresident i màxim responsable de l’àrea esportiva en la presentació del nou tècnic.

Un canvi, però, que no implicarà cap revolució. L’única decisió presa és la destitució de l’entrenador, a qui es considera el responsable directe de la segona posició en la Lliga assolida la temporada passada i de la distància de tres punts que avui separa el Barça del líder, l’Atlètic de Madrid. L’equip blaugrana, a més, és als quarts de final de la Lliga de Campions i de la Copa de la Reina. És a dir, viu i plenament disponible per aixecar títols.

El Barça destitueix Sánchez, però manté tot l’staff del tècnic amb l’ascensió de Lluís Cortés. Què canviarà aleshores si es necessitava un canvi urgent? “La idea de joc no té discussió i, per això, allò que busquem és donar continuïtat al projecte que ja teníem. No tot s’ha fet malament, però havíem de canviar algunes coses. Amb la sortida de Fran i l’arribada de Lluís canvien els rols dins l’staff i això és el què buscàvem”, ha reconegut el director esportiu de l’equip de noies, Markel Zubizarreta.

“Estem fent moltes coses molt bé i n’hem d’impulsar unes altres. Busquem canviar certes dinàmiques, no fer un canvi de sentit. Volem reconduir la situació i anar a més”, ha insistit el fill de l’exporter del Dream Team. Cortés, que va aterrar al Barça com analista del mateix Fran Sánchez, és conscient del repte i de la pressió que això suposa. “La pressió existeix i l’acceptem, si no ho féssim no seríem aquí”, ha admès. “El què he parlat amb les jugadores és que d’aquí a final de temporada intentin millorar la seva versió. Si ho fem, aconseguirem els objectius”, ha expressat.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,338SeguidorsSeguir

Opinió